Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

La Diputació destinarà 12,7 MEUR extraordinaris al condicionament de la xarxa viària

Avatar photo

De l'import total, 2,4 milions d'euros serviran per realitzar actuacions puntuals per a la millora de la seguretat viària al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre

La Diputació de Tarragona destinarà enguany 12,7 milions d’euros més a la millora i condicionament de la xarxa viària que gestiona al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Aquesta inversió extraordinària es preveu que s’aprovi abans que acabi l’any.

Del total del pressupost, 10,3 milions es destinaran a obres de condicionament en d’aproximadament 20 quilòmetres de carreteres. Aquestes actuacions prioritzen la millora de la seguretat per damunt de la capacitat o la velocitat de les vies. Es vetlla especialment per la seguretat dels usuaris més vulnerables. En aquest sentit, es fan seccions amb carrils de 3 metres estrictes d’amplada per a la circulació de vehicles amb l’objectiu de regular-ne la velocitat i prioritzar l’espai dels vorals. A més, es dissenya el drenatge amb cunetes transitables que incrementen l’espai per a la circulació de vianants i ciclistes i minimitzen la necessitat d’instal·lar sistemes de contenció. En aquestes actuacions sempre s’instal·len les barreres de seguretat i els faldons de protecció per motoristes d’acord amb el que estableix i permet la normativa vigent.

La resta, prop de 2,4 milions d’euros, serviran per fer millores puntuals de seguretat i drenatge a la xarxa viària. Amb aquesta dotació econòmica, la Diputació de Tarragona haurà invertit aquest any un total de 5,4 milions per a aquest tipus d’actuacions que vetllen també per la seguretat dels usuaris més vulnerables. En concret, consisteixen en l’execució de cunetes transitables que permeten l’eliminació de barreres de seguretat; l’actualització dels sistemes de contenció de vehicles, substituint els suports a les barreres de seguretat existents per altres de format tubular i instal·lant noves barreres d’acord amb la normativa vigent, i l’ordenació i pacificació del trànsit a travesseres urbanes i zones periurbanes per tal d’afavorir la convivència del trànsit de vehicles i vianants.

La Diputació de Tarragona actua en aquells trams que els serveis tècnics de la institució identifiquen com a prioritaris, tenint en compte tota la informació de què disposen i les peticions que fan alguns ajuntaments i usuaris. En referència a la carretera de la Cobertera (TV-2126), l’Ajuntament de Calafell no ha fet cap sol·licitud en relació a la xarxa local de carreteres en els darrers anys.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Avui i demà a les Nits Daurades, la hipnosis de Jeff Toussaint i el concert de Macaco

Notícia següent

Un camió bolcat obliga a tallar el Coll de Lilla, a l’N-240

Notícies relacionades