La CUP vol potenciar un punt d’informació turística a la Part Baixa

Avatar photo

La Candidatura d’Unitat Popular considera que aquest punt serviria per ajudar les visitants que arriben a la ciutat per tren o amb els creuers i, al mateix temps, donar a conèixer la Part Baixa

Les conselleres de la CUP, Eva Miguel i Laia Estrada. Foto: Laura V-M

La formació anticapitalista vol potenciar un punt d’informació turística a la Part Baixa de la ciutat que serviria per rebre i ajudar les visitants que arriben a Tarragona en tren on en creuers. La CUP considera que la Part Baixa és un dels punts d’accés a la ciutat més potents, però on, al mateix temps, hi ha un gran dèficit d’informació a aquests visitants nouvinguts.

Segons les cupaires, un punt d’informació turística a aquesta zona serviria, no només per orientar els turistes quan arriben a Tarragona, sinó també “per promoure i donar a conèixer els atractius de la Part Baixa, tals com el Teatre romà, el Serrallo, l’antiga fàbrica de la Chartreuse, la platja del Miracle i el Moll de Costa, així com tots els museus que allí s’hi troben”. La CUP considera que aquesta seria una molt bona manera de revitalitzar aquesta zona de la ciutat.

Al mateix temps, la formació independentista insisteix en la seva posició contrària al turisme massiu i poc sostenible dels creuers, al comerç de les grans superfícies que aquest promou, al model d’oci i l’explotació del patrimoni que aquest sistema genera.

En aquest sentit, la CUP explica que Tarragona és coneguda arreu pel seu ric i ampli patrimoni, que no només avarca el món romà sinó que aquest, passant pel medieval, arriba fins a l’època moderna i contemporània. Tarragona és un jaciment arqueològic viu que s’ha de preservar, conservar i difondre. La CUP considera que, sovint, la mala gestió del patrimoni comporta la seva explotació i mercantilització.

D’aquesta manera, els cupaires creuen que l’Ajuntament de Tarragona s’ha de replantejar quin és el model de turisme que vol per la ciutat i com entén el seu patrimoni. Els cupaires han expressar que “les ciutats són documents vius del nostre passat i entendre-les i conèixer-les ens dóna, no només informació de com érem, sinó també de com som”, és per això que es mostren contraris a iniciatives com la Colònia Tàrraco, que pretén vendre el patrimoni col·lectiu al turisme de masses.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Inauguració de la piscina del complex residencial Cala Viña

Notícia següent

Creixen un 7,3% els passatgers als autobusos interurbans de l’ATM de Girona durant el primer semestre del 2019

Notícies relacionades