Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

La CUP proposa una comissió de seguiment pel curs escolar excepcional

Avatar photo

Demana valentia i proactivitat al govern municipal per assegurar un curs escolar segur, de qualitat i sense segregació social

La regidora Marta Llorens durant una roda de premsa. cedida.
La Candidatura d’Unitat Popular de Reus considera que la Regidoria d’Educació hauria d’avançar-se als esdeveniments i donar suport a la comunitat educativa de la ciutat. La regidora de la  CUP,  Marta Llorens, ha manifestat avui que «a una setmana de començar el curs escolar, no sabem res en matèria educativa» i que «encara que les competències municipals siguin petites, això no treu responsabilitat al govern».
 
Concretament, Llorens es pregunta sobre la disponibilitat d’espais i edificis públics a disposició dels centres educatius, tenint en compte la disminució de les ràtios a 20 alumnes per docent. També qüestiona els espais oberts pels moments d’esbarjo de l’alumnat, per tal de garantir les mesures de seguretat sanitàries. En aquest sentit, el grup municipal de la CUP considera que l’Ajuntament «hauria d’oferir tot el que tingui a les seves mans per donar suport a la comunitat educativa».
 
Atesa la «inacció del govern», la portaveu cupaire reclama la convocatòria del Consell Escolar Municipal i proposa la creació d’una comissió de seguiment, com a resposta a la situació atípica del curs escolar. A més, Llorens considera que s’hauria d’augmentar el pressupost en matèria d’educació «que acostuma a ser molt limitat, per avançar-nos a possibles endarreriments de recursos necessaris que no ha efectuat encara el Departament d’Educació».
 
La regidora també recorda que una competència important a nivell municipal són les escoles bressol i critica que «a una setmana de començar el curs encara no tinguem coneixement d’un pla d’actuació ni sabem com està actuant la Regidoria en aquest àmbit».
 
Per una altra banda i com a proposta, la CUP creu que ara és un moment crucial per replantejar el servei dels menjadors escolars a la nostra ciutat. «A hores d’ara, la majoria de centres tenen problemes amb la gestió i organització d’aquest servei», i continua, «creiem que el govern hauria d’assumir aquesta responsabilitat i començar a treballar en la internalització d’aquest servei».
 
Pel que fa al format de les classes, el grup anticapitalista posa de relleu la importància de la socialització, una qüestió que només es pot assolir de manera presencial. Ara bé, la Candidatura també exigeix que es garanteixin totes les mesures sanitàries, «tant per l’alumnat com pel professorat». La regidora Marta Llorens explica que l’assistència als centres educatius minimitza les desigualtats entre famílies, en contrast amb les classes telemàtiques, ja que necessita d’un suport tecnològic del qual no tothom disposa.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

16 alumnes i 3 professors de l’Institut Jaume I de Salou, en quarantena

Notícia següent

Sánchez parlarà amb Torra aquesta setmana per tornar a reunir la taula de diàleg

Notícies relacionades