Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

La CUP porta al Ple la personació de l’Ajuntament com acusació popular contra la brutalitat policial

Avatar photo

Les conselleres de la CUP presentaran en el proper Consell Plenari ordinari de novembre una moció per posar l’Ajuntament al servei de les víctimes de la brutalitat i abusos policials viscuts a la ciutat en el marc de les protestes com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem, tot just aquell dia farà un mes. “Haurà passat un mes i no s’haurà fet res, més enllà d’enviar una carta sense cap tipus de transcendència al subdelegat del govern espanyol”, ha expressat la consellera Laia Estrada.

La consellera Eva Miguel ha relatat tots els casos de càrregues i persecucions indiscriminades, trets de bales de foam i de goma, el cas del furgó dels mossos d’esquadra que emetia consignes “sociòpates” per la megafonia, atropellaments, identificacions en centres hospitalaris, detencions arbitràries i “segrestos”. “Tarragona no havia viscut tanta violència policial des de l’u d’octubre”, ha afirmat Miguel.

La formació cupaire considera que la ciutat no es pot esperar a que el govern municipal creï una Oficina de Drets Civils ja que “cal celeritat” per assistir a les persones que han vist vulnerats els seus drets fonamentals. És per això que les anticapitalistes proposaran al proper Consell Plenari activar altres mecanismes que agilitzarien aquest tipus de tràmits i que ajudarien a que la població no es sentís desemparada, aconseguint, així, que l’Ajuntament “posi al servei de la seva població tots els recursos necessaris per tal que aquesta tingui un assessorament i acompanyament jurídic i psicosocial gratuït davant la brutalitat i abusos policials viscuts les darreres setmanes”, creant un conveni de col·laboració amb diferents associacions, col·lectius i persones dedicades a l’àmbit de l’atenció i denúncia en situacions de violència institucional.

Finalment, donat que les personacions populars són competència de l’Alcaldia, les cupaires proposen acordar i fixar un seguit de criteris per dur a terme accions judicials i de personació per part del consistori “que anirien des de la brutalitat policial contra la població fins a casos de corrupció”, ha explicat la consellera Estrada. Aquest seria el punt de partida per poder acordar que l’Ajuntament de Tarragona es personi com acusació popular per defensar la preservació dels drets fonamentals en els casos de brutalitat i abusos policials patits en el marc de les protestes com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Les cupaires consideren que la personació popular és el mínim que ha de fer l’Ajuntament tarragoní.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament d’Amposta i Amical Mauthausen signen un conveni de col·laboració

Notícia següent

L’alcalde de Roquetes, a un pas de ser jutjat per desobediència arran de la votació de l’1-O al municipi

Notícies relacionades