Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

La càtedra AgroBank de la UdL premia un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro

Avatar photo

Es tracta del primer ajut concedit per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari des d'aquesta càtedra creada el 2016

La càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL) ha premiat un projecte per desenvolupar pastes alimentàries enriquides amb llobarro de producció estatal, dins de la primera convocatòria d’ajudes per a la transferència del coneixement al sector agroalimentari. La iniciativa, liderada pel catedràtic de la Universitat de Saragossa (Unizar), José Antonio Beltrán, ha rebut un total de 9.000 euros. El projecte preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer, amb un accentuat sabor, pels amants del peix; i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil en edat escolar. L’acte de lliurament de l’ajut ha tingut lloc al paranimf d’Unizar, a la capital aragonesa, segons informa la UdL.

La càtedra AgroBank Qualitat i Innovació en el sector agroalimentari de la UdL ha rebut un total de nou propostes des de cinc comunitats: Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Galícia i Castella-Lleó. El jurat ha valorat que el projecte premiat té un doble objectiu. D’una banda, combatre el malbaratament alimentari a l’utilitzar retalls i restes de llobarro amb valor nutricional i de l’altra, produir un nou aliment amb propietats saludables, ja que és ric en àcids grassos omega 3.

La iniciativa del catedràtic José Antonio Beltrán preveu desenvolupar industrialment dos tipus de productes: el primer amb un accentuat sabor, pels amants del peix; i el segon, amb propietats organolèptiques atenuades, destinat sobretot al públic infantil en edat escolar. Tots dos tindrien una composició i aport nutricional semblant. Per fer-ho, els investigadors compten amb el suport de l’empresa Innova Obrador S.L., ubicada a San Mateo de Gállego (Saragossa).

L’acte de lliurament de l’ajut ha comptat amb la presència de la directora d’AgroBank, Carme Sabrí; el director de la càtedra AgroBank de la UdL, Antonio J. Ramos; el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa de la Universitat de Lleida, Ferran Badia; la directora del secretariat de Transferència i Innovació Tecnològica d’Unizar; i la representant d’Innova Obrador SL., Teresa Pérez.

La Càtedra AgroBank de la UdL, creada el 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la recerca d’excel·lència que s’està desenvolupant en l’àmbit agroalimentari, promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l’entitat financera, impulsant la qualitat i innovació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut un veí de Lleida buscat per la justícia alemanya per abús sexual a un menor i pornografia infantil

Notícia següent

Manresa aprova la moció en contra del 155 només amb les forces sobiranistes de bracet

Notícies relacionades