Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

El jovent de la Terra Alta celebra la 3a Trobada #JovenTActiu

Avatar photo

Grallers, geganters, majorettes, batucades, grups de jota i dansada i correfocs representen el tarannà de les entitats que hi participen

Aquest passat dissabte 28 d’octubre, la Terra Alta va celebrar la 3a Trobada d’Associacions Juvenils, Entitats i Grups Culturals de la Terra Alta. Després de les dos primeres edicions a Gandesa i Corbera d’Ebre, la trobada aterrava a Horta de Sant Joan. La jornada, ja consolidada com un punt de retrobament pel jovent de la regió, pretén que les diverses entitats que hi participen puguin donar a conèixer l’activitat que desenvolupen, s’intercanviïn idees i s’estableixin llaços cooperatius entre les mateixes.

Aquestes entitats van demostrar, un any més, el bon estat en que es troba l’entramat juvenil a la comarca amb més de dos-cents cinquanta joves vinguts de la majoria de municipis que la conformen. Grallers, geganters, majorettes, batucades, grups de jota i dansada i correfocs representen el tarannà de les entitats que hi participen. Fins i tot un grup d’amants de la poesia s’estrenaven en aquesta edició.

El programa d’actes constava d’activitats de tarda i activitats de nit. Es va iniciar a les 18:00 hores  amb la concentració de les colles al carrer Medi Natural, carrer i mirador al Parc Natural dels Ports i a la muntanya de Santa Bàrbara amb el convent de Sant Salvador, símbol d’identitat del municipi d’Horta de Sant Joan. Seguidament, la cercavila va omplir els carrers del casc antic de música i rauxa acabant aquesta a la plaça de l’Església. Annexa a aquesta es troba la plaça de Sant Salvador on les autoritats, representades pel Trobadapresident del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs, i la consellera comarcal de joventut, Sara Gil, van inaugurar la trobada. A continuació, les entitats i grups participants, a excepció dels grups de correfoc, van ser cridades una a una per oferir una petita demostració de la seva activitat. Finalitzades les actuacions de lluïment, els tècnics de l’Oficina Jove de la Terra Alta van repartir un obsequi a cada entitat i grup participant a mode de recordatori de la trobada i acte seguit va tenir lloc el sopar popular al pavelló poliesportiu, ofert per part de l’ajuntament d’Horta de Sant Joan. Recuperades les forces i arribada la nit, era el torn dels correfocs. Les tres colles participants, dels municipis d’Horta de Sant Joan, Corbera d’Ebre i el Pinell de Brai, acompanyades de la majoria de músics que havien tocat per la tarda, van oferir un correfoc inèdit actuant de manera conjunta com una única colla de diables. El colofó final el va posar el grup de versions Deskontrol amb un concert al poliesportiu seguit de l’actuació d’un Dj de la comarca per acomiadar la #JovenTActiu, com popularment se la coneix, fins el 2018.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Unes 3.000 persones es concentren a la plaça Paeria de Lleida contra l’empresonament dels vuit consellers destituïts

Notícia següent

15.000 persones demanen la llibertat dels presos polítics a Girona

Notícies relacionades