Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Les Jornades Científiques de Mediterrània commemoren els seus 25 anys de vida

Avatar photo

. Les Jornades Científiques han comptat amb un gran seguiment un any més, ja que la sala es va omplir de gom a gom, principalment d’estudiants que estan fent un cicle formatiu

Les Jornades Científiques ja han arribat al quart de segle de vida. La sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha acollit aquest dijous la vint-i-cinquena edició d’aquest esdeveniment que organitza Mare Terra Fundació Mediterrània amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili. Les Jornades Científiques han comptat amb un gran seguiment un any més, ja que la sala es va omplir de gom a gom, principalment d’estudiants que estan fent un cicle formatiu. L’èxit de públic és un dels grans actius d’aquest curs, ja que al cap i a la fi el que interessa és que el major nombre possible de persones puguin aprendre d’allò que expliquen els ponents.

La temàtica principal ha estat l’epidemiologia ambiental, la disciplina que estudia els efectes de la contaminació sobre la salut de les persones. Els deu ponents que han participat han estat Eduardo Mieza i Carlos Guzmán (Mare Terra Fundació Mediterrània), Enric Rovira (Agència de la Salut Pública de Catalunya), Mercè Rovira, Enric Esteve, Massimo Castelari i Jorge Diogene (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària –IRTA-), Ramon Nadal (Assessoria Jurídica Ambiental Nadal Navarro Associats), Maria Mercè Martínez (Associació Empresarial Química de Tarragona –AEQT-) i Armengol Grau (Servei d’Incineració de Residus Urbans, S.A. –SIRUSA-). El professor de la URV Francesc Borrull ha sigut el director del curs.

Com és habitual, la inauguració i la cloenda de les Jornades han comptat amb la participació de diverses autoritats, com el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, o la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, entre d’altres. Tots ells han felicitat Mediterrània i la URV pels 25 anys de l’esdeveniment i s’han mostrat convençuts que se celebraran moltes més edicions.

Cal destacar que el president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar la necessitat que es dugui a terme “d’una vegada per totes” un estudi epidemiològic al Camp de Tarragona. Juárez ha recordat que el consistori tarragoní va aprovar una moció per majoria absoluta en què s’instava totes les administracions responsables a posar en marxa aquest estudi. També ha afirmat que “fa més de dues dècades que el demanem, i ara sí que no valen excuses. Confiem que l’èxit d’aquest curs serveixi perquè totes les administracions i empreses es posin les piles i l’estudi epidemiològic s’enceti el més aviat possible”.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus, seu del Congrés Internacional de Ciutats Integrals

Notícia següent

La Costa Daurada supera el rècord de pernoctacions turístiques

Notícies relacionades