Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Jornada sobre la sostenibilitat i la innovació en el món de la construcció a Girona

Avatar photo

El consistori del municipi ha acollit la segona trobada de treball del projecte Construcció Connectada

L’Ajuntament de Girona va acollir ahir al matí la segona trobada de la taula de treball del sector de construcció en el marc del projecte Construcció Connectada, iniciat el 2017 i presentat oficialment el passat 24 de febrer coincidint amb la primera reunió de la xarxa col·laborativa del sector de la construcció de Girona i el seu entorn territorial.

En el marc del projecte s’han programat nou jornades relatives a la sostenibilitat i la innovació en el món de la construcció, dirigides tant a professionals del sector com al públic en general que estigui interessat en la sostenibilitat, l’eficiència energètica, les noves tecnologies i els materials relacionats. La primera de les nou jornades va tenir lloc el passat 28 de març i es va centrar en la sostenibilitat en edificis residencials.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes ha manifestat que “s’estan fent passos endavant per dinamitzar i regenerar l’activitat econòmica del sector” i que “aquest projecte ha de ser l’impuls de moltes altres iniciatives que aportin valor al sector de la construcció i les activitats relacionades, així com la promoció de la rehabilitació com a mesura sostenible i social i, en definitiva, de millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes”.

La següent jornada de Construcció Connectada tindrà lloc el proper 26 d’abril al Centre Cultural de la Mercè, de 10 a 12.30 hores sota el títol “Model Nzeb i rehabilitació energètica”. Iniciarà el programa la cap d’unitat d’edificis de l’ICAEN, Ainhoa Mata, amb la conferència “Rehabilitar cap al nou model Nzeb, edificis de consum energètic casi nul”. Seguidament, el creador i membre de l’EspaiZero, Franc Comino, explicarà el funcionament d’aquest centre estatal, el primer 100% autosuficient energèticament, i seu de l’empresa Wattia Innova. A continuació se celebrarà una taula rodona composta per Ainhoa Mata; un representant de l’Àrea d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, i diferents membres dels col·legis professionals d’arquitectes, aparelladors i enginyers.

Aquesta jornada es presenta com l’oportunitat de resoldre els dubtes que aquest nou model planteja a tot el sector i professionals i de proposar estratègies per assolir els requeriments energètics de les edificacions de molt baix consum. També s’obrirà un torn obert de preguntes i debat amb els assistents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’estrena el nou enllumenat de la Font d’Atena d’Almacelles promovent l’estalvi energètic

Notícia següent

Detingut un home per conduir begut, amb el permís suspès i amb un vehicle sostret a Barcelona

Notícies relacionades