La Ganxet Pintxo distingeix als seus guanyadors de la Tardor

La Cambra de Comerç de Reus ha atorgat aquest matí els premis de l’edició de tardor de la Ganxet Pintxo. Els establiments Bella Itàlia, amb el pintxo ‘Focaccia & tàrtar’, l’Estel, amb la tapa ‘Manetes emmascarades’, i As de Copes, amb la proposta ‘El catavàs’, han estat els restaurants distingits en la categoria del Premi Popular de la Ganxet Pintxo Tardor. En aquest cas, els guardons han estat atorgats directament pels vots dels comensals que han participat en la popular ruta de tapes de Reus i, cal recordar, que el reconeixement dels tres locals escollits es fa en un mateix nivell, sense distingir posicions.

En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, ha destacat que aquesta ha estat l’edició en què més votacions populars s’han rebut: “S’ha fet el recompte d’unes 6.000 paperetes de vots”. Amb l’objectiu clar de prioritzar la qualitat en aquesta edició, Sanromà creu que aquest ha estat assolit i s’ha vist reflectit en la participació de la ciutadania. “La Ganxet, més enllà del fenomen gastronòmic, és un fet social”, ha apuntat el president de la Cambra, qui ha afegit que s’ha de continuar treballant en aquesta línia.

D’altra banda, Tapes i Tapes, Casa Coder i Flaps Cafè han estat els tres locals distingits en la categoria dels Premis Professionals, que són atorgats per un jurat d’experts. Tapes i Tapes ha aconseguit la distinció amb la seva tapa ‘Umami’; en el cas de Casa Coder el seu plat guanyador ha estat ‘Vieira encamisada’; i, finalment, Flaps Cafè ha estat reconegut per la seva proposta ‘Caprici de tardor’. Com en cada edició, però, també s’han atorgat altres guardons que distingeixen als locals per la seva tasca en altres aspectes, a banda de la seva proposta gastronòmica. El Premi Ganxet Llengua, atorgat pel CNL a l’establiment que tracta amb més sensibilitat l’ús de la llengua catalana, ha estat entregat al restaurant Tastum. El Premi de la DOP Siurana ha estat atorgat a Cafè Teatre, pel pintxo que millor utilitza el seu oli. I, per una altra banda, el Premi Estrella Damm, per la tapa que millor marida amb la seva cervesa, se l’ha endut ‘La Clotxa Pintxa’ del restaurant Color d’Olor de Poma. Per acabar amb les distincions, el Premi Instagram s’ha atorgat a Nàdia de Cabezas, guardonada amb un lot de la DOP Siurana i un altre d’Estrella Damm.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, per la seva banda ha valorat la feina dels restauradors, la qual considera com “dura” però “encoratjadora”. Caelles ha assegurat que “no és fàcil mantenir el nivell”, però ha animat als restauradors participants a “seguir treballant amb aquesta professionalitat”. “La Ganxet Pintxo és una ruta especial per la gent que hi participa”, ha conclòs la regidora.

La Ganxet Pintxo Solidària

A banda de ser “un esdeveniment gastronòmic i social”, en paraules de Sanromà, el president de la Cambra de Reus ha volgut destacar també el treball conjunt que s’ha dut a terme amb la DOP Siurana i el Banc de Sang per fomentar les donacions en el marc de la ruta de tapes. En aquest sentit, l’acció solidària ha estat tot un èxit amb una molt bona acollida per part del públic i “més de 400 donants en el marc de la Ganxet Pintxo”.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Torna Cunit amb D.O: Vins, tapes i música en directe

La Regidoria de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Cunit torna a organitzar una de les cites més esperades de…

20 segons fa

La xarxa d’aigua d’Ordino podrà cobrir i superar tot el POUP

“Tenim aigua garantida pel que es pot créixer a Ordino”. Així ho ha confirmat el cònsol menor d'Ordino, Eduard Betriu,…

2 minuts fa

Tanca una popular botiga de la Rambla Nova de Tarragona

Una botiga que porta diversos anys ocupant espai al número 73 de la Rambla Nova, ha tancat novament les seves…

15 minuts fa

Joan Pera arriba a Altafulla amb el seu espectacle més personal i divertit: Una estona amb Joan Pera

El proper diumenge 27 d’abril a les 18:30 h, el Casal Cultural la Violeta d'Altafulla acollirà un esdeveniment molt especial: Una estona amb…

41 minuts fa

Experts de la URV: Caldrà “assumir la pèrdua” de platges de la Costa Daurada

El “desconeixement” del patrimoni natural del litoral tarragoní davant el canvi climàtic ha estat una de les preocupacions que s'han…

47 minuts fa

Clers, la cambrilenca que arrasa: Més de 2,1 milions de seguidors i un fenomen popular

La Clara, més coneguda a les xarxes socials com a Clers, és la nova sensació del món digital. Nascuda el…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.