Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Fundación Repsol consciencia als estudiants tarragonins sobre l’ús responsable de l’energia

Avatar photo

Aquesta iniciativa pretén sensibilitzar els més joves sobre la importància de fer un ús responsable dels recursos energètics

La Fundación Repsol porta el programa “Energia amb consciència” a diversos centres educatius de la província de Tarragona. Aquesta iniciativa, desenvolupada per voluntaris empleats i jubilats de la companyia, pretén sensibilitzar els més joves sobre la importància de fer un ús responsable dels recursos energètics. Per això, del 6 al 10 de març, 15 voluntaris Repsol s’han presentat a les aules per realitzar diferents tallers i experiments al costat d’alumnes de 3r i 4t d’ESO.

Per segon any, el programa educatiu “Energia amb consciència” de la Fundación Repsol visita la província de Tarragona, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciarals joves de 3r i 4t d’ESO en ser més responsables en l’ús dels recursos energètics.

En aquesta edició hi participen l’Institut Campclar (Tarragona), l’Escola Internacional del Camp (Salou), el Col·legi Maria Rosa Molas (Reus), l’Institut El Morell (Morell) i l’Institut Berenguer d’Entença (L’Hospitalet de l’infant). En total, els més de 180 alumnes participants de tota Tarragona, realitzaran una auditoria energètica del seu centre educatiu, la qual cosa els ajudarà a comprendre com ser més eficients en l’ús dels recursos energètics en el dia a dia. En aquest procés compten amb el suport de 15 voluntaris, empleats o jubilats de la companyia energètica Repsol.

Els voluntaris van a les aules durant una jornada escolar per a realitzar diferents tallers i experiments en els quals els alumnes s’apropen al concepte d’eficiència energètica. Durant aquestes activitats pràctiques, els joves descobreixen les propietats dels aïllants en una patata, es sorprenen amb els consums elèctrics d’alguns dels aparells que hi ha ales cases i experimenten el funcionament de la xarxa d’abastament d’aigua i la importància de fer un consum responsable, entre moltes altres coses.

Les visites dels voluntaris als centres de la província de Tarragona s’han realitzat entre el 6 i el 10 de març. Posteriorment, els alumnes han de continuar amb l’auditoria, revisant les factures de subministraments i detectant possibles àrees de millora.

A final de curs, podran presentar el seu informe d’auditoria, i les millors presentacions a nivell nacional, podran participar a una nova edició del campionat “Energia amb consciència”, organitzat per la Fundación Repsol. La passada edició els guanyadors van ser l’IES Mediterrània de Benidorm i l’IES Fra Andrés de Puertollano, que van rebre 7.000 i 3.000 euros respectivament per a despeses del centre.

La tercera edició dels tallers “Energia amb consciència” s’està desenvolupant en 34 centres educatius de la Corunya, Ciudad Real, Madrid, Múrcia, Tarragona i Biscaia, comptant amb la col·laboració de més de 80 voluntaris Repsol.

“Energia amb consciència” forma part del programa Aprendenergía de Fundación Repsol, que neix amb l’objectiu de divulgar temes relacionats amb la ciència i l’energia, especialment entre els més joves.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La biblioteca de La Bisbal del Penedès entrarà a formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat

Notícia següent

Acusada una dona de Lleida per futrar una bossa de mà i 900 euros

Notícies relacionades