Dimecres, 12 de juny de 2024
És notícia

La Fira de l’Ocupació i la Mobilitat adreçada a joves d’entre 18 i 30 anys arriba a Reus

Avatar photo

La Fira tindrà lloc demà dijous 19 d'abril

La Cambra desenvolupa actualment el PICE, el “Programa Integral de Cualificación y Empleo” per potenciar l’ocupabilitat del joves. Un programa finança amb Fons Europeus. És dins d’aquest programa que la corporació té la possibilitat de desenvolupar l’anomenat PLAN DE MOVILIDAD que ofereix l’oportunitat de poder enviar joves a fer pràctiques laborals a empreses de la Unió Europea. En concret el PLAN DE MOVILIDAD està dirigit a joves d’entre 18 i 30 anys, beneficiaris del programa de Garantia Juvenil i ofereix pràctiques a Europa per períodes de 2 a 6 mesos, amb una beca per despeses d’entre 600 i 850 € mensuals, segons el país destinatari.

Per poder actuar en conseqüència, la Cambra s’encarrega de fer una selecció entre els candidats, impartint un curs preparatori sobre idioma i competències europees de 50 hores i realitzant tots els tràmits per fer possible l’estada del jove al país europeu destinatari. Per la seva banda el Consejo de Cámaras, mitjançant agents de les Cambres europees, ens presenta les empreses on es podran fer aquestes pràctiques.

És per donar a conèixer el programa i les múltiples possibilitats que ofereix, que s’organitza la FIRA D’OCUPACIÓ I MOBILITAT amb tres objectius principals:

1. Relacionar els joves amb el teixit empresarial, amb experts en orientació ocupacional, amb centres docents i, naturalment, amb la Cambra Comerç amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat.

2. Presentació de la possibilitat de realitzar treballs en pràctiques a la Unió Europea, mitjançant el Pla de Mobilitat.

3. Captació de candidats per la realització d’aquest Pla.

A la fira també hi haurà estands d’empreses importants del territori que presentaran als joves la seva activitat, la projecció internacional, els perfils de feines que demanen, como presentar-se a processos de selecció o per atendre les consultes que els hi vulguin fer els mateixos.

Las empreses presents seran: Activa Mutua, Borges, Elring Klinger, Industries Teixidó, Port de Tarragona i Repsol.

També s’ha contactat amb els centres docents de Reus perquè tinguin presència a la fira, col·laborin amb la Cambra per a la presentació del Pla als seus alumnes, facin captació de candidats, apuntin alumnes interessats als tallers de la fira i, també, per poder presentar o respondre qüestions sobre especialitats formatives. La resposta ha estat unànime i estaran presents:

– Col·legi Maria Rosa Molas
– Escola d’Art i Disseny
– Institut Baix Camp
– Institut Domènech i Montaner
– Institut Gaudí
– Institut d’Horticultura
– Institut Josep Tapiró
– Mas Carandell
– Universitat Rovira i Virgili

Atenent, també, la coincidència en un mateix espai d’empreses i centres docents, just abans de l’inici de la fira es farà una reunió prèvia de presentació per afavorir els contactes individuals durant la jornada per explicar les necessitats i oportunitats que la col·laboració mútua pot aportar, complint un dels objectius de la Cambra de Comerç com és potenciar la qualitat de l’ocupació del nostre territori.

Finalment els tallers que, de manera paral·lela, es realitzaran a la sala d’actes de la Cambra:

Comptarem amb la presència de Marta Garriga, assessora de la Xarxa Eures. Aquesta Xarxa EURES (European Employment Services), és una xarxa de cooperació per a l’ocupació i per a la lliure circulació de treballadors, un dels principis fonamentals de la Unió Europea, com queda indicat en els articles corresponents del Tractat que crea la Comunitat europea. Precisament Matra Garriga ens explicarà les demandes laboral i recerca de treball a Europa.

Al matí aprofundirem en dos casos d’experiència internacional amb Joves Emprenedors amb el testimoni de dos casos d’èxit. El de Toni Sánchez, enòleg del Celler Mas Perinet de la DOQ Priorat, que es va formar a l’estranger i que també, abans d’instal·lar-se professionalment a Catalunya, va treballar fora del país. I també coneixerem el cas de l’emprenedor Víctor Rubio, format acadèmicament i professionalment a l’estranger, profund coneixedor de programes de finançament a la mobilitat, de les possibilitats existents de fer stage a institucions, oposicions a la Unió Europea, etcètera. La sessió serà moderada per la periodista Ruth Troyano.

I finalment es farà a la tarda i el protagonitzarà Marina Falcó, Directora General de Relacions Exteriors de la Generalitat que centrarà la seva intervenció en l’Europa dels joves i la cultura de la Mobilitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els avaluadors de la Ciutat Europea de l’Esport, “gratament sopresos” amb Reus

Notícia següent

El politòleg, Jordi de la Fuente, nou coordinador de PxC al Vendrell

Notícies relacionades