Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Ferran Bel: “Els animals d’Arca no han corregut mai perill”

Avatar photo

L’equip de govern municipal presenta el contingut del proper ple ordinari i es manifesta sobre temes actuals

Aquest matí, en roda de premsa, Ferran Bel, acompanyat pels regidors Josep Monclús i Meritxell Roigé, ha presentat el contingut del proper ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa, que se celebrarà el dilluns 8 de gener a les sis de la tarda, al Saló de Sessions de la casa consistorial. L’alcalde ha avançat que molt probablement es convocarà un altre ple durant aquest mes, atès que “hi ha temes pendents que cal aprovar durant el gener”.

El primer assumpte que s’abordarà el pròxim dilluns serà l’aprovació del nou reglament del servei de transport adaptat. Tot i que aquest servei ja es presta, cal procedir al procés d’adjudicació corresponent. Així mateix, Bel ha anunciat que s’hi incorporaran “millores destinades a optimitzar-ne els recorreguts i reduir els temps de desplaçament”.

Tot seguit, com és habitual, al ple es debatran les mocions dels grups municipals Movem Tortosa, PP i PSC. Ferran Bel s’ha referit a l’enfrontament entre la CUP i el PSC al llarg del darrer ple ordinari; els membres del grup socialista van abandonar la sala durant el debat d’una moció que reclamava la llibertat dels presidents d’Òmnium i ANC: “Roig busca polèmiques on no n’hi ha. Es vol fer l’ofès i el perseguit, quan qui el persegueix és l’electorat, no votant-lo”.

L’alcalde també s’ha pronunciat sobre la situació de la protectora Arca, la gestió de la qual s’ha de decidir aviat: “He informat a les actuals responsables sobre els passos que fem. Estem estudiant el recurs presentat, dintre d’un parell de setmanes l’haurem resolt i possiblement ja podrem assignar el servei”. Així mateix, ha denunciat l’existència de persones que “volen treure rèdit polític de la situació, i no em refereixo a la gent d’Arca que té cura dels animals. Arca ha fet una bona feina i m’hauria agradat que continués”.

Precisament el col·lectiu SOS Arca ha convocat una manifestació aquest diumenge, per protestar contra la possible adjudicació de la gestió de la protectora a una empresa amb denúncies per maltractaments d’animals. En aquest sentit, Bel fa una crida a la calma i afirma que quan es decideixi l’adjudicatari de la protectora, a les instal·lacions “s’hi faran les mateixes inspeccions de sempre, amb les mateixes garanties. Els animals d’Arca no han corregut mai perill”. Quant a la possibilitat que la nova empresa responsable sigui d’una comunitat autònoma que permeti el sacrifici d’animals perduts no reclamats, s’ha mostrat assertiu: “La protectora està a Catalunya i s’hi aplicarà la legislació catalana”.

MARTA MILIAN ARIÑO

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Reis d’Orient arriben al Moll de la Fusta de Barcelona amb un missatge de pau en record dels atemptats

Notícia següent

Els Reis Mags d’Orient visiten l’Hospital Universitari Sant Joan

Notícies relacionades