Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Fantasies sexuals com inductor del desig

Avatar photo

veronica_vivero

Verónica Vivero. Psicòloga i sexòloga

La capacitat de fantasiejar, no només resulta un factor de protecció cap a determinades malalties afectives, sinó que a més, si aquesta té un component de tipus sexual, afavoreix en l’increment de la libido i/o desig eròtic. L’ús de la fantasia en contextos terapèutics és, per tant, molt comú donat els grans avantatges que proporciona. Parlem-ne.

Què és una fantasia?

La fantasia sexual actua com un inductor intern del desig. Entenem aquesta, com aquell petit ensomniament, on la persona recrea un ambient que per ell té un alt component eròtic, resultant font d’inspiració i aliment cap al desig sexual. És habitual que la persona es trobi recreant, o bé situacions que ja ha viscut, o bé, desitjos latents que li agradaria realitzar, tot i això, el fet de fantasiejar, no vol dir que finalment ho acabi duent a la pràctica, precisament, part del component eròtic de la mateixa radica en aquest punt. Veiem quines són les fantasies més habituals.

Tipus de fantasies més comuns

Entre les fantasies més habituals trobem les de tipus vinculars, en aquestes, la persona fantasieja amb algú amb qui ja té un vincle establit. Pot ser la seva parella, una exparella, un amic o un conegut. Les més habituals, són aquelles on es recreen situacions viscudes. D’altra banda, també en trobem les de tipus extra vinculars, poden tenir un component més novel·lesc i generalment són desconeguts o persones que tenim idealitzades, els típics “amor platònics”.

Una altra de molt freqüent són les de tipus grupals, en aquestes, la persona s’imagina realitzant sexe amb un grup de persones. Tenen un component orgàstic.

Les de tipus homoeròtic, també en són molt habituals, aquí ens podem trobar realitzant sexe amb una persona del mateix sexe. Moltes persones poden sentir por que això vulgui dir que sigui homosexual. El simple fet de fantasiejar o fins i tot encara que tinguéssim sexe, no voldria dir que ho fóssim, són molts més aspectes que no tan sols això.

Les pseudo agressions també en són un tipus molt recurrent, són més freqüents en les dones, on generalment es visualitzen sent assaltades, normalment per un desconegut.

I per últim estarien les de dominància vs. submissió on la persona es veu recreant jocs de rol on s’alterna tant el rol submís com el dominat.

Ús de la fantasia en teràpia

En teràpia sexual és molt freqüent fer ús de la fantasia. És un bon exercici per conèixer gustos i preferències de la persona, pràctiques admeses i no, dins el seu repertori sexual, desitjos latents i també una bona font per aprendre a crear desig sexual.

Podeu contactar amb Verónica Vivero a través de:

www.presbiciaemocional.com

https://www.facebook.com/PresbiciaEmocional

https://twitter.com/veronica_vivero

e-mail: [email protected]

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament del Vendrell apagarà durant una hora el campanar de l’església per contribuir a L’Hora del Planeta

Notícia següent

PxC proposa habilitar zones d’esbarjo per a gossos al Vendrell

Notícies relacionades