Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

ERC vol revitalitzar el centre i cohesionar els barris

Avatar photo

Pau Ricomà apunta que la cohesió i la convivència són uns dels principals reptes que cal afrontar els propers anys

ERC vol que l’Ajuntament de Tarragona comenci a treballar seriosament per revertir la degradació que pateixen tant el centre com diversos barris de la ciutat. Els republicans proposen crear un comissió de treball per formular estratègies de recuperació i revitalització urbanística, econòmica i residencial del centre de Tarragona i els barris més degradats. La mateixa comissió abordaria com plantejar estratègies que afavoreixin la cohesió dels barris amb el centre. ‘La cohesió i la convivència són uns dels principals reptes de ciutat que cal afrontar els popers anys i estem convençuts que cal fer-ho de forma cooperativa amb veïns, entitats, administració i experts’, assegura Pau Ricomà.
Pels republicans, aquesta comissió hauria d’abordar els problemes de deteriorament urbà de Tarragona, especialment punyents al centre històric de la ciutat. ‘Ens referim a la Tarragona construïda el segle XIX i abans, Part Baixa, Part Alta i Eixample històric. Uns barris que suporten un empobriment urbanístic i arquitectònic que corre en paral•lel a l’empobriment residencial i comercial’, explica Pau Ricomà. El líder dels republicans apunta que la comissió de treball, que es reuniria trimestralment, hauria de donar resposta a diverses qüestions: ‘com podem repoblar el centre? Com fem una ciutat més compacta i sostenible? Com rehabilitem els espais compartits? Com impulsem el petit comerç?’. La proposta d’ERC, que es debatrà al plenari del dia 24 d’octubre, parla d’incloure en la comissió entitats veïnals, socials i comercials; experts en urbanisme i habitatge (entre els quals membres de la Càtedra d’Habitatge de la URV i dels col•legis d’Arquitectes i Enginyers de Tarragona) i representants del govern i de tots els grups municipals.
El portaveu d’ERC explica que ‘hem d’abordar el problemes més urgents a resoldre com la neteja o la mobilitat, sí, però seria absurd fer-ho desatenent les causes de fons que estan en l’origen d’aquests problemes’. En aquest sentit Pau Ricomà afirma que ‘l’urbanisme és la política municipal que més determina les polítiques futures a llarg termini, com la mobilitat, la neteja, els serveis socials, el comerç o la convivència’.Ricomà remarca que ‘estem davant d’un repte de ciutat que hem d’afrontar entre tots. El bon urbanisme requereix molta reflexió política i molta complicitat amb els veïns’.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els contes, protagonistes de les activitats culturals al Port de Tarragona

Notícia següent

El Partit Popular proposa la construcció d’un nou poliesportiu a Vilafortuny

Notícies relacionades