Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

ERC-Avancem demana que es millori el manteniment de les fonts d’aigua públiques

Avatar photo

Lleida té 323 fonts i només a la primavera i l’estiu hi ha hagut 134 queixes per avaries

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria ha presentat una proposta a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat del mes de setembre de 2018 demanant que es faci una revisió de les 323 fonts d’aigua públiques de Lleida, l’Horta, Sucs i Raimat al mes de juny, abans de començar el període estival. L’objectiu és garantir el correcte funcionament de les fonts en l’època de més necessitat, després que s’hagin detectat diverses fonts avariades aquest estiu.

Segons ha pogut saber ERC-Avancem, el servei de manteniment de la concessionària Aqualia realitza dues revisions anuals, una al novembre i l’altra a la primavera, bàsicament per tancar i obrir algunes fonts per tal d’evitar que es malmetin per les gelades.

El portaveu d’ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, assegura que “dues revisions a l’any són insuficients, com avalen les queixes de la ciutadania, i per això demanem que s’incrementin per garantir un dret bàsic com és el dret a l’aigua potable i gratuïta. Caldria fer una revisió preventiva abans de començar la temporada de calor, al mes de juny.”

Baiget destaca que “arran dels avisos de la ciutadania majoritàriament, tenim constància que s’han rebut 134 avisos per mal funcionament de les fonts entre la primavera i l’estiu, de manera que més del 40% de les fonts no han funcionat correctament”.

Els republicans també demanen més celeritat en la resolució de les avaries. En concret, es proposa que, en un màxim de 72 hores des de l’entrada d’una incidència, aquesta sigui atesa i resolta per l’empresa concessionària.

D’altra banda, reclama que es faci un estudi i revisió de les fonts sense aixeta per tal de valorar-ne la seva instal·lació a fi i efecte de millorar l’estalvi d’aigua.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nova app que permet efectuar el pagament en zona blava sense passar pel parquímetre

Notícia següent

Stromboli Jazz Band tanca els ‘Dijous d’estiu’ del Morell

Notícies relacionades