Dimarts, 16 de juliol de 2024
És notícia

Emotiu acte d’homenatge per agrair la lluita del món sanitari contra la COVID a Blanes

Avatar photo

L’han encapçalat avui al vespre, al Teatre de Blanes, l’alcalde i representants de centres i col·lectius sanitaris escollits per ells mateixos, i s’ha completat amb un concert de piano i violí

Aquest vespre el Teatre de Blanes ha viscut un acte institucional que, ja d’antuvi, es preveia que estaria presidit per l’emoció compartida per totes les persones que han assistit. Es tractava de l’Homenatge al Món Sanitari que l’Ajuntament de Blanes ha organitzat per agrair la lluita del món sanitari contra la COVID.

Coincidint precisament amb la jornada en què han entrat en vigor noves mesures de contenció de la pandèmia, amb tota l’esperança que porta associada, la vetllada viscuda avui ha servit alhora per no oblidar. Per recordar tots i totes aquelles persones que ens han deixat a causa de la COVID, les que encara pateixen les conseqüències d’haver-la patit i, sobretot, els sacrificis que han hagut d’esmerçar el col·lectiu sanitari sempre en primera línia de la lluita contra la pandèmia.

També s’ha fet especial esment a la feina que han fet i segueixen fent altres col·lectius vitals, començant pels cossos de seguretat i emergència, i continuant pel personal de la neteja, així com tots i totes aquelles professionals que des que va començar aquest malson no han deixat de treballar. Tots ells i elles han estat presents a través de la feina dels principals artífexs.

El Món Sanitari representat per 4 Col·lectius

La primera part de l’acte ha quedat centrada en escoltar els testimonis en primera persona de representants de quatre dels principals aglutinadors del món sanitari a Blanes: l’Hospital Comarcal, l’Hospital-Asil Sant Jaume, els Ambulatoris, i el col·lectiu de Farmàcies de la vila. Els mateixos membres de cada àmbit es van encarregar de triar les persones que els representarien a l’acte d’avui.

Així, per l’Hospital Comarcal de Blanes ha parlat Víctor Pérez, cap del Servei d’Urgències; en nom del col·lectiu de Farmàcies ho ha fet Carles Torner; en representació dels dos Ambulatoris Josep Gil, director de l’EAP Blanes; i finalment Esteve Rams, infermer a l’Hospital-Asil Sant Jaume, ha donat veu a l’experiència de l’atenció a la gent gran.

L’experiència d’haver lluitant contra la pandèmia

Cadascú ha dibuixat a través de les seves paraules com van viure els primers moments d’incertesa en què es va haver d’afrontar una situació desconeguda, plena d’incògnites, i amb el pes de la responsabilitat que representava haver d’actuar pràcticament a cegues, sense la informació ni els mitjans necessaris. S’ha parlat de superació de moments difícils, i s’ha remarcat que després de tants mesos tothom segueix aportant el millor d’ells i elles mateixes, malgrat el cansament acumulat.

Especialment intens ha estat el record de com es va viure el primer cas positiu: ‘Semblava que s’acabés el món. Es respirava un ambient molt tens i trist’, però fins i tot en aquests moments es van treure forces d’allà on no n’hi havia per afrontar-ho i superar-ho. L’escassetat de material amb què es va haver de treballar les primeres setmanes, i l’agraïment a la ciutadania que es dedicava a fer mascaretes i material de protecció també ha estat un altre dels temes més repetit.

Tots quatre, des dels respectius àmbits, han transmès al pati de butaques del Teatre les seves emocionades i colpidores sensacions, reblades per l’esperança que ha significat per a tothom la vacunació que es va començar a fer a principis d’any. També hi ha hagut reivindicacions: que es millorin les condicions laborals i salarials i que se’ls retorni el 5% del sou que porten 11 anys retallat per a metges i infermeres; i que es reconegui la tasca sanitària pel que fa al col·lectiu dels farmacèutics.

Reconeixement Públic de l’alcalde de Blanes

Després d’aquests testimonis, la primera part de l’acte s’ha tancat amb les paraules de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui ha agraït en nom de l’Ajuntament de Blanes i de tota la població l’esforç esmerçat. No tan sols pels qui estaven representats a la sala, sinó també de la resta de sectors implicats, el personal essencial, per qui ha demanat un fort aplaudiment aviat secundat per tota la sala. En acabat el seu parlament, s’ha demanat als quatre representants del món sanitari que tornessin a pujar a l’escenari.

En aquesta ocasió ha estat per rebre un reconeixement públic en forma de reproducció de l’escut oficial de l’Ajuntament de Blanes, en explícit agraïment a tothom. Tot seguit, s’han fet les fotografies de família per immortalitzar l’Acte d’Homenatge. L’acte d’avui ha comptat amb la participació dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes que, per segona vegada des de l’inici de la COVID, s’han trobat plegats de manera presencial per la distància de seguretat que podien mantenir.

També han assistit Lluís Franch, gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva; el cap i sotscap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia i Javier Jarillo; el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy; i el cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra a la Selva Litoral amb seu a Blanes, David Castro. Val a dir per últim, però no menys important, que com a de mestre de cerimònies s’ha comptat amb la col·laboració de Jordi Capdevila, professor d’Infermeria i Jutge de Pau.

Concert de piano i violí amb Luís Relucio i Nuria Grima

Si la primera part ha estat intensa i emotiva, amb els records d’instants viscuts que mai s’oblidaran, la segona ha acabat d’arribar al cor dels assistents amb el concert de piano i violí que han protagonitzat els músics blanencs Luis Relucio i Núria Grima. A través de les seves evocadores melodies, han ajudat als espectadors a gaudir d’unes sensacions que tan sols la música és capaç de transmetre.

El seu repertori ha estat força variat, principalment amb versions de coneguts títols de la música actual i contemporània. Així, han interpretat ‘Tears In Heaven’, d’Eric Clapton; ‘Imagine’, de John Lennon; ‘Titanium’, de David Guetta; ‘Chandelier’, de Sia; ‘I Love You’, de Billie Ellish; ‘Que Tinguem Sort’, de Lluís Llach; i ‘Chaveliers de Sangreal’ de Hans Zimmer, entre d’altres. Un adequat i aplaudit complement més relaxat, agraït per tothom.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 4 =

Notícia anterior

Trobada entre les ministres d’Afers Exteriors d’Andorra i Espanya

Notícia següent

El número de desempat per entrar a les escoles bressol de Barcelona és el 4.264

Notícies relacionades