El TED aplega més de 500 persones

Avatar photo

Més de 500 persones han assistit al TEDxTarragona de divendres per la tarda. El Palau de Congressos s’ha convertit en escenari d’experiències, reflexions i anàlisis sobre el que són capaços de fer les persones quan cooperen en grup.

‘Què trameu?’ ha portat nou oradors de diversos àmbits professionals que han tingut com a idees comunes que “les coses importants no es poden fer sols” com ha destacat Núria Soler o com ha dit Lolita Bosch “units ens entenem perquè ens necessitem”.

En el primer bloc de la tarda, José David Martín, IT Consultant, i Genís Roca, arqueòleg i empresari, han parlat de la importància de la cooperació perquè la innovació tecnològica generi comunitats i xarxes de confiança. La psicòloga i criminòloga, Irene Montiel, ha alertat dels perills del ciberbullying entre els adolescents i ha explicat que l’acció individual i col·lectiva de mostrar el suport la víctima és la millor eina per reduir l’assetjament. Els All Blacks, l’equip de rugbi noezelandès, han estat els protagonistes de la presentació de la mentora en lideratge i organització d’empresa, Núria Soler, que n’ha destacat valors com la
humilitat, l’excel·lència i l’exercici d’un lideratge enfocat a les relacions.

Després de la pausa, ha estat el torn de l’escriptora Lolita Bosch on ha exposat la seva experiència creant una comunitat literària per la pau que aplega víctimes del conflicte mexicà i que s’està convertint en una comunitat global. A continuació, l’aliguer Javier Muniain ha explicat com la Baixada de l’Àliga s’ha convertit en la millor nit de l’any i com es crea una comunitat festiva on cadascú té el seu paper necessari per donar sentit a un esdeveniment multitudinari.

Marta Arjona, estudiant de 14 anys, que forma part del programa Ted Ed Club ha debutat com a oradora fent una defensa de la recerca del talent individual i de la importància del treball en equip. La tarda s’ha tancat amb la periodista Anna Teixidor que, parlant sobre el terrorisme gihadista, ha explicat la seva pròpia experiència intentant ser reclutada i així alertar sobre la facilitat d’accés d’aquests grups a col·lectius de risc. La mestra Maria Jesus Comellas ha mostrat de manera lúcida i irònica com l’educació és una tasca comunitària no només es fa a l’escola i a casa.

A més, la tarda ha comptat amb les actuacions de la companyia de dansa d’Amaia Dorronsoro i la presentació del nou treball de George Five. Durant el descans, Marián García, coneguda com la Boticaria García a les xarxes ha ofert el Taller de Salut “Vols saber què passa amb el sucre?” que ha donat les claus per controlar el consum de sucre per una dieta saludable.

La nova edició de les característiques xerrades amb idees que val la pena difondre, tal com ha explicat el responsable de l’equip organitzador, Agustí López, “ha estat una tarda amb uns oradors de gran qualitat i estem satisfets de la bona acollida del públic”. I ha agraït l’assistència a les més de 500 persones, a les empreses col·laboradores i l’equip de persones voluntàries que “tots plegats fan possible que el TEDxTarragona es consolidi com una cita anual pensada per crear una experiència positiva i creativa”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Futsal Lleida Lo Caragol ascendeix a Segona Divisió B

Notícia següent

Setena Edició de la Carrera Ciclista “Clàssica Isaac Gàlvez”

Notícies relacionades