Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

El sindicat USTEC-STEs denuncia un inici de curs sense recursos i amb menys democràcia

Avatar photo

Al Camp de Tarragona calen uns 610 docents més dels que han estat nomenats pel curs 2019-20

El portaveu d’USTEC·STEs (IAC) a Tarragona, Juan Carlos Feijoo, Foto: Laura V-M

El sindicat USTEC-STEs denuncia les retallades que des de fa 10 anys pateix el sector de l’educació. El decreixement d’alumnat a infantil i primària ha significat un tancament de línies, i la no reobertura d’altres que es podien haver dut a terme, comenta el portaveu d’USTEC-STEs (IAC) a Tarragona, Juan Carlos Feijoo. Per contra la pujada d’alumnes a la secundària ha evidenciat “la poca previsió d’una administració que ha portat a massificar moltes aules i la continuïtat de molts barracots”, esmenta Feijoo.

D’altra banda des del sindicat denuncien la falta de professorat, ja que “la xifra de professorat assolirà els 7357 docents, xifra molt per sota de la que correspondria per mantenir el nivell previ a les retallades de fa una dècada”. Això es tradueix en què al Camp de Tarragona calen uns 610 docents més dels que han estat nomenats pel curs 2019-20. Feijoo declara que cal una manera més objectiva de contractació, ja que s’estima que el 9% dels docents han estat triats mitjançant entrevistes personals i un 80% són a la seva plaça després que les direccions hagin intervingut d’una manera o d’un altre.

USTEC-STEs anuncia possibles mobilitzacions per aquest curs amb l’objectiu de recuperar les condicions laborals i salarials perdudes des de fa una dècada.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La CUP defensa la participació de col·lectius feministes i LGBTI en la campanya contra les agressions sexistes a la ciutat

Notícia següent

Roda de Berà celebra la Diada Nacional de Catalunya

Notícies relacionades