Categories: Uncategorized @ca

El servei de cuina del Joan XXIII aporta menús diaris a persones amb necessitats bàsiques

Des del passat mes de març, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona aporta menús diaris a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona que van al menjador social ubicat al barri tarragoní de Bonavista. A través de la Unitat d’Hoteleria de la direcció de Serveis Generals del Joan XXIII, en col·laboració amb l’empresa UTE Arcasa-Clece que ofereix el servei d’alimentació a l’hospital, van començar a cedir voluntàriament part dels excedents alimentaris a l’Associació Joventut i Vida per donar suport al menjador social que gestiona aquesta entitat, ubicat al barri de Bonavista. Joventut i Vida treballa a fons en una tasca d’una gran vàlua per a les famílies més necessitades de la zona. Diàriament, desenes de famílies van a menjar o a recollir els seus àpats gràcies a aquesta Associació que contacta amb moltes empreses que cedeixen productes alimentaris. Es tracta d’un projecte d’aprofitament de recursos i de treball en xarxa que contribueix a prevenir el malbaratament alimentari i, molt important, a reduir l’impacte de la pobresa a l’àrea de Tarragona. L’objectiu és protegir el dret a l’alimentació de la ciutadania en risc d’exclusió social i reduir tanmateix el malbaratament.

Concretament, la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII se centra en oferir suport a part dels àpats que es donen diàriament, des de les instal·lacions del propi menjador, a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona, garantint un menú equilibrat i saludable. De dimarts a divendres, l’Associació Joventut i Vida recull a les instal·lacions de la cuina de l’Hospital Joan XXIII els excedents que han quedat de la producció, garantint en tot el procés les condicions higiènic-sanitàries. Es preveu donar continuïtat al projecte incloent sessions de formació teòric-pràctiques dirigides a les persones voluntàries que ajuden al menjador social de Bonavista per capacitar-les en conceptes d’higiene i manipulació d’aliments, així com també diversos tallers dirigits als usuaris sobre alimentació saludable, sostenible i econòmica. La cuina del Joan XXIII produeix diàriament més de 1.500 àpats.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Importants retencions a l’AP-7 a Martorell en sentit Tarragona per un accident amb una furgoneta

Un accident a l’AP-7 a l’altura de Martorell en sentit Tarragona està provocant aquest vespre retencions importants a la via.…

5 minuts fa

Valls, seu de la 5a edició de la Ruta Sense Límits Road 2025

Valls serà de nou la seu central de la Ruta Sense Límits Road 2025, un esdeveniment moto turístic i no competitiu…

16 minuts fa

Obre un nou supermercat a Tarragona, el quart de la marca a la ciutat

La ciutat de Tarragona comptarà ben aviat amb un nou establiment dels supermercats Condis, el quart a la ciutat. El…

24 minuts fa

Es presenta la Festa Major de Santa Anna 2025 del Vendrell: Un crit d’autenticitat, emoció i identitat col·lectiva

Fa escassos moments, acaba de finalitzar la presentació oficial de la Festa Major de Sant Anna 2025 del Vendrell, un…

31 minuts fa

Acord històric dels supermercats Llobet: Alguns canviaran de nom i de marca

El Grup Llobet, amb seu a Sant Fruitós de Bages i amb una forta implementació al sector de l'alimentació a…

44 minuts fa

Mor el periodista català Xavier Borràs Calvo amb 68 anys

El periodista Xavier Borràs Calvo (Barcelona, 1956) ha mort aquest divendres amb 68 anys a la Vall d'en Bas (Garrotxa),…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.