El regidor Ignasi Amor inaugura la jornada de prevenció de lesions en el món casteller

Avatar photo
El regidor Ignasi Amor inaugura la jornada de prevenció de lesions en el món casteller. Cedida.

El regidor de Festes i Tradicions de l’Ajuntament de Lleida, Ignasi Amor, ha inaugurat aquest matí la XXIV Jornada de Prevenció de Lesions en el món Casteller, un acte que s’ha fet a l’Espai 3, Teatre Municipal Julieta Agustí, i que ha donat el tret de sortida a tota una sèrie de tallers i ponències.

Ignasi Amor ha donat la benvinguda als 200 participants en la jornada, acompanyat del regidor Joan Ramon Castro, i ha agraït la tasca que desenvolupen els castellers en general i els Castellers de Lleida de forma molt particular.

El regidor ha assenyalat que el món casteller és una peça clau de la cultura popular, que forma part del patrimoni immaterial del país, alhora que ha dit que el Govern de la Paeria estarà sempre al costat dels Castellers de Lleida, malgrat els temps difícils. Ha estat llavors quan ha comentat que “donar continuïtat a totes aquestes manifestacions culturals significa fomentar el sentiment de pertinença i els valors que els ha generat. És per aquest motiu que des de la Paeria sempre els hi donarem suport”.

La jornada

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya organitza aquest dissabte a Lleida la XXIV edició de la Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, la trobada més important de l’any on es comparteixen coneixements i estratègies per tal de fer millors castells i, sobretot, més segurs. Els Castellers de Lleida, que enguany celebren el seu vint-i-cinquè aniversari, són els amfitrions d’una trobada que es fa en tres espais diferents: el local de la colla (l’antic Convent de Santa Clara), l’Espai 3 i la Regidoria de Joventut (Lleidajove).

La jornada s’ha estructurat en un bloc de matí i un altre de tarda amb un programa científic de tallers i xerrades que han de servir als equips tècnics de les colles, tant als consolidats com els que s’inicien en els seus respectius projectes, per poder progressar en la millora de la prevenció i seguretat del fet casteller.

Al matí, després de la presentació i una activitat interactiva que ha proposat als assistents reflexionar entorn el dimensionament de les pinyes, hi ha hagut la xerrada inaugural a càrrec de la doctora Sílvia Simó, que ha versat sobre l’actualització de l’estat dels equips sanitaris de les colles.

Tot seguit, els assistents han pogut escollir entre quatre tallers tècnics que han inclòs temàtiques com les construccions amb agulla, la gestió dels sinistres, les APPs de gestió de pinyes o bé un taller de preparació física per treballar la força al local d’assaig, o quatre tallers de salut, que se centren en el suport psicològic de la canalla, els embenats i immobilitzacions, la prevenció dels efectes de la pràctica castellera en la musculatura del sòl pelvià de la dona, o la gestió d’una caiguda amb múltiples lesionats.

En paral·lel hi ha hagut dos tallers dedicats als músics i a la canalla, que han ofert tècniques per optimitzar els recursos físics i tècnics per gaudir d’una diada i han recordat als tècnics quina és la col·locació correcta dels cascs d’acotxadors i enxanetes, respectivament.

El bloc de la tarda proposa als assistents participar en reunions de responsables sanitaris, de responsables de canalla, o bé una taula rodona sobre la seguretat i la durada de les diades.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Panera obra un nou cicle expositiu

Notícia següent

Tret de sortida a les obres de transformació de l’entorn del Camp Nou

Notícies relacionades