Dimecres, 17 d'abril de 2024
És notícia

El PSC trenca el pacte amb ERC a Santa Oliva

Avatar photo

Des del PSC han indicat que hi havia malestar amb el seu soci de govern i la darrera desavinença ha estat la gestió de les obres del pont

El PSC de Santa Oliva va trencar el pacte de govern el passat dijous 24 de gener en acabar el ple municipal extraordinari, tot i que, no ha estat fins ahir, que van fer l’entrada per registre.

La portaveu del grup municipal Cristina Carreras ha manifestat el malestar del seu grup amb el seu soci de govern d’ERC i la darrera desavinença ha estat la gestió de les obres del pont, en la que segons ha explicat el grup, es va posar  en qüestió la tasca realitzada per un regidor socialista per tal de portar un pont mòbil.

Des d’ERC han explicat a La Ciutat del Baix Penedès que “seguirem treballant igual que fins ara, ja que encara queda molta feina a fer”. També han indicat que el possibilitat del trencament per part dels socialistes estava sobre la taula, malgrat que havien intentat reconduir-ho, ja que a vegades “era una mica complicat tirar endavant”.

A hores d’ara, l’ajuntament de Santa Oliva no ha presentat el pressupost per aquest any 2019 encara que els estan treballant i estimen que pròximament els presentaran.

El pont de la discòrdia

Les obres del pont de Santa Oliva que ahir va quedar tancar durant sis setmanes i la possibilitat que l’exèrcit anés a muntar una plataforma ha estat el punt d’inflexió que ha fet trencar el pacte segons ha indicat el PSC. No obstant això, l’equip de govern format únicament per ERC ha explicat a La Ciutat del Baix Penedès que no es tractava que el posés o no l’exèrcit sinó de prudència, ja que s’havia d’estudiar la viabilitat, ja que “no es tracta únicament de posar un pont paral·lel”. ERC també ha explicat que al ple extraordinari va portar una moció que presentava una plataforma veïnal del municipi per tal de defensar la posada del pont, però el mateix dia, aquesta plataforma va indicar que la retirés, i això és el que es va fer al ple i que “el fet que vingués a posar el pont provisional l’exèrcit, no té res a veure que hàgim dit que no, simplement creiem que les opcions que va posar sobre la taula la Diputació de Tarragona són correctes”.

Un pacte de govern que es va iniciar a mitjans del 2016

ERC i PSC van pactar a mitjans del mes de setembre del 2016 i fins ahir, han estat governant, primer amb la socialista Cristina Carreras com alcaldessa i al gener de l’any passat, Pep Carreras d’ERC va agafar el relleu com alcalde.

ERC es queda en minoria amb tres regidors

De moment l’equip de govern queda en minoria amb tres regidors d’ERC i a l’oposició, tres regidors del PSC, un del PDeCAT, un regidor del PP, un regidor no adscrit i dos regidors d’ICV.

El grup socialista passa a l’oposició, tot i que segons Christian Martínez, alcaldable del PSC per a les pròximes eleccions municipals, continuaran treballant per Santa Oliva sense posar traves als projectes que resultin una millora pels veïns i veïnes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Crema un cotxe a l’interior d’una nau de la plaça Morlius

Notícia següent

Barcelona tanca el 2018 amb una taxa d’atur de l’11,34%

Notícies relacionades