Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

El Ple de la Paeria aprova per unanimitat la Guia de Contractació Pública Social

Avatar photo

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha afirmat que és un orgull haver aprovat aquest document, elaborat amb el consens dels agents implicats i que afavoreix la inclusió, la igualtat de gènere o valors mediambientals, entre altres objectius

La Guia de Contractació Pública Social ha estat aprovada avui al Ple de l’Ajuntament de Lleida amb el suport unànime dels diferents grups municipals. Aquest document suposa un salt definitiu amb la incorporació de clàusules que donen suport als principals objectius comuns de la societat del s. XXI. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha afirmat que és un orgull que la guia hagi tirat endavant amb el consens dels agents implicats i ha apostat pel que és posa de manifest en aquesta guia, afavorint la inclusió, la igualtat de gènere o la qualitat de l’ocupació entre altres objectius, com també ho són el medi ambient o la salut. Larrosa ha agraït el treball que s’ha fet entre les entitats i els tècnics municipals per elaborar aquesta eina, que ha d’acompanyar les tasques de contractació.

Sindicats, patronals i entitats del tercer sector s’han implicat amb els grups polítics municipals i tècnics/iques de la Paeria en l’elaboració d’aquesta guia.

Són clàusules que afavoreixen també l’estabilitat laboral, la inserció laboral, la transparència fiscal, el foment de la petita i la mitjana empresa i la compra pública ètica. A més, s’introdueixen clàusules ambientals, alimentàries, lingüístiques, de confidencialitat i d’accessibilitat. Més informació aquí

Pròrroga per al 2019 pel servei per als centres de dia de Magraners i Santa Clara

La Paeria demanarà a la Generalitat prorrogar per al 2019 el conveni vigent entre ambdues institucions per prestar servei als centres de dia de Santa Clara i Magraners, amb les 40 places que compten. El Centre de Dia per a gent gran Sant Clara va posar-se en funcionament al juliol i ja té les 20 places cobertes, amb els diferents serveis en marxa per als seus residents. Les 20 places són públiques i conveniades amb el Departament d’Afers Socials, Treball i Famílies. El centre, de titularitat municipal, està en fase d’obrir alguns dels seus servies al barri. Així es preveu que aviat es pugui oferir el servei de menjador i de bugaderia al col·lectiu de la gent gran del barri per atendre les seves necessitats d’assistència i afavorir la seva autonomia personal i social. D’aquesta manera, el Centre Històric amplia els serveis socials destinats a les persones grans.

El de Magraners també compta amb 20 places. El centre de dia és un servei diürn i d’assistència a les activitats de la vida diària per a persones grans dependents, que necessiten organització, supervisió i assistència en el desenvolupament de les activitats de la vida diària, i que veuen completada la seva atenció en el seu entorn social familiar. L’horari d’obertura és de 08 h a 20 h, aproximadament, amb la flexibilitat perquè cada persona arribi en l’horari que necessiti, igual que amb els àpats. Les instal·lacions compten amb gimnàs, dutxes i perruqueria, entre altres.

Aprovats canvis al pressupost per garantir el funcionament dels serveis i les polítiques municipals

El ple de la Paeria ha aprovat amb els vots favorables de PSC, CiU, Cs, PP i Units per Avançar; el vot en contra de Crida per Lleida i l’abstenció d’ERC-Avancem i el Comú de Lleida, la modificació del pressupost de l’any 2018, que permetrà seguir fent front a la gestió dels serveis públics municipals, la promoció de polítiques socials i culturals i el manteniment de la ciutat.

La modificació contempla un augment del capítol de personal per garantir la totalitat de l’augment de retribucions que permet la Llei de Pressupostos de l’Estat per a aquest any i que en total serà de l’1,75%. Alhora, permet reforçar diverses partides, entre les quals cal destacar les inversions en els projectes participatius que han triat els veïns amb les seves votacions, així com les partides d’atenció social, que permeten garantir els drets de les persones en situació de vulnerabilitat.

Extinció del contracte de concessió dels terreny de la discoteca de Gardeny

El ple de l’Ajuntament ha aprovat avui també l’expedient d’extinció de la concessió administrativa d’una parcel·la de 7.010 m² per a l’explotació d’activitats d’oci al Turó de Gardeny, que gestionava l’empresa Ágora del Este amb una discoteca. El procés per la rescissió del contracte es va iniciar al ple del passat mes de març, com a conseqüència de l’impagament per part de l’empresa del cànon associat a la concessió. L’Ajuntament de Lleida ha obtingut l’aval d’un informe jurídic favorable de la Comissió Assessora de la Generalitat que confirma la legalitat i procedència d’aquesta resolució. El deute de l’empresa amb l’Ajuntament, que li serà reclamat per les vies legals existents, és de 1.081.000 euros.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona 2018 deixa un impacte de 107MEUR a la ciutat

Notícia següent

El Ple rebutja declarar Lleida ‘ciutat republicana’

Notícies relacionades