El Parc Natural del Delta de l’Ebre edita un mapa d’on fer observació d’ocells

Avatar photo

L’actuació ha estat finançada per la Cooperativa Arrossaires del Delta que, des de l’any 2010, aporta l’1% dels beneficis de la comercialització de la marca ‘Segadors del Delta’ a la conservació i divulgació del Parc

El Parc Natural del Delta de l’Ebre disposa d’un nou element divulgatiu sobre els valors de la fauna deltaica, i més concretament, sobre els seus ocells. Acaba d’editar 5.000 exemplars d’un nou mapa titulat “On fer Birdwatching al delta de l’Ebre”. Amb aquesta publicació els usuaris podran trobar els millors llocs per observar ocells en aquesta zona humida, a més de rebre indicacions d’on descobrir les principals famílies d’aus. A la part posterior del mapa, hi figura el llistat, o checklist, de totes les espècies d’ocells que s’hi han observat. El document incorpora un codi QR amb les principals recomanacions perquè aquesta activitat tingui el menys impacte possible. També informa sobre tots els equipaments i museus interpretatius presents al Delta.

Compromís amb el territori
La Cooperativa d’Arrossaires del Delta de l’Ebre és titular de la marca d’arròs “Segadors del Delta”. Amb aquest producte, la cooperativa va decidir donar un pas endavant, adquirint un innovador compromís amb el territori deltaic, la seva gent i l’entorn natural: destinar un 1% dels beneficis anuals de la seva comercialització a actuacions concretes de protecció, millora i divulgació del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

“Segadors del Delta” es produeix íntegrament al delta de l’Ebre, fet que el dota d‘una gran identitat i qualitat. També disposa del Segell de Qualitat Alimentària i de la Denominació d’Origen Protegida i Certificada per la Comunitat Europea, que en garanteixen l’autenticitat. La primera aportació d’Arrossaires es va destinar a la construcció de 80 caixes refugi per a ratpenats construïdes amb fusta, i a la confecció de 15 caixes d’argila, amb una finalitat d’experimentació científica. Amb la segona aportació es va realitzar un taller per elaborar un receptari amb els plats més coneguts de l’arròs al Saló Infantil de Nadal de Deltebre. La tercera es va destinar a la instal·lació de 3 plafons de gran format a la Punta del Fangar, amb informació sobre la zona, els ocells nidificants, els fars i l’aspecte desèrtic de la Punta del Fangar.

Iniciatives com aquesta ajuden a millorar l’entorn natural, al mateix temps que ofereixen productes i serveis diferenciats, associats als valors del Parc que potencien la imatge d’un producte natural i autèntic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Granja d’Escarp habilitarà una rampa per a persones amb mobilitat reduïda a les piscines

Notícia següent

Salou busca voluntaris per participar a l’European Clean Up Day

Notícies relacionades