Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

El govern de la Paeria planteja un pressupost de 164’3 MEUR per “sembrar el futur”

Avatar photo

Els comptes preveuen destinar 1,2 MEUR a la construcció de l'escola de Pinyana també aposten pel microurbanisme, la transició ecològica, el nou Museu Morera i el pla de l’Estació

Imatge prèvia a la roda de premsa on s’ha presentat el pressupost de cara el 2020. Foto: La Ciutat

El govern de la Paeria ha plantejat aquest matí el pressupost de 164,3 milions d’euros de cara a l’any vinent, gairebé 4,5 milions inferior a l’actual. La davallada més important és en inversió en què es preveu destinar 5,1 milions. Un pressupost “de contenció” que pretén “sembrar el futur” i que té “l’objectiu de ser el més realista possible, tant en la previsió d’ingressos com en la de despeses”, tal com han afirmat l’alcalde i els tinents d’alcalde que han participat en la roda de premsa. El pressupost es distribueix en 5 grans àrees, la Lleida emprenedora i saludable, la Lleida justa i compromesa, la Lleida valenta, propera i segura i la Lleida connectada.

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, ha volgut recalcar la situació econòmica amb la qual es van trobar la Paeria afirmant que “hi ha un endeutament de 175 MEUR, una xifra molt per sobre de les altres ciutats”. L’alcalde de Lleida també ha volgut agrair i reconèixer la tasca que ha fet Montse Pifarré en l’elaboració dels pressupostos i ha criticat les paraules “de caire patriarcal” que Fèlix Larrosa va tenir envers Pifarré. També ha destacat que “aquest pressupost obre la porta a un model de gestió responsable, transparent i eficaç”. Pel que fa a les seves competències, Pueyo ha anunciat la creació de 32 noves places de Guàrdia Urbana de cara a l’any vinent, així també d’una taula de treball per poder treballar el servei de mediació policial, entre altres aspectes.

Montse Pifarré, tinenta d’alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, ha destacat la inversió d’1,2 milions d’euros en l’escola Pinyana de Balàfia, la construcció del departament de Santa Cecília al cementiri, l’aposta pel microurbanisme i la millora de la canera, entre altres accions. Pel que fa a les inversions com el Museu Morera i Inno4Agro, amb la participació de diverses administracions la tinenta ha afirmat que “seguirem treballant per tirar-ho endavant entre totes”.

Toni Postius, tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, ha destacat que “el microurbanisme apostarà per resoldre les qüestions del dia a dia dels ciutadans, la il·luminació, el manteniment dels carrers i l’Horta”, afegint que “aquest model s’allunya del model d’obres faraòniques dels últims anys”. Postius també ha fet èmfasi en el compromís del govern amb la sostenibilitat i l’ús i millora del transport públic.

Jordina Freixanet, tinenta d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional ha anunciat la creació d’una bústia ètica, la voluntat de l’ajuntament de fer públiques les factures, l’impuls dels consells de ciutat i de barri i “poder ficar color” a les pistes esportives de la ciutat.

Sergi Talamonte, tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, ha anunciat l’actuació davant l’emergència climàtica, la creació d’emergències socials, l’increment del parc d’habitatge de lloguer assequible i el d’habitatge social i l’actuació enfront de la segregació escolar a la ciutat.

En últim lloc, Anna Campos, tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social ha anunciat la priorització de les polítiques actives d’ocupació amb llocs de treball de qualitat que permetin als joves poder fer vida a Lleida, la promoció de l’activitat física i de l’esport, des de la base i també, de l’esport d’elit. També ha afirmat que apostaran per la promoció econòmica i industrial de la ciutat i també apostaran per un model comercial equilibrat, de proximitat i faran viable el Pla de l’Estació.

Des del govern esperaran a divendres a saber les opinions i posicions de la resta de grups municipals i s’atendran a propostes que siguin viables dins de les possibilitats que ofereix aquest pressupost de contenció. També s’espera que aquest pressupost ajudi a “recuperar la bona salut econòmica de la Paeria” i que serà el 2020 quan s’espera que “es puguin veure i introduir els canvis substantius”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Policia Local deté 3 individus per un presumpte delicte contra la salut pública

Notícia següent

La Cambra de Tarragona proposa un pla de xoc per dinamitzar el comerç

Notícies relacionades