El Consell d’Infants de Sant Pere de Ribes presenta tres propostes per reduir la bretxa digital

Avatar photo

Els conselleres i consellers suggereixen crear un banc de dispositius, recollir diners mitjançant els pressupostos participatius i elaborar un mapa de punts foscos on cal millorar la connectivitat

Carrer Eduard Maristany de Sant Pere de Ribes. CEDIDA

Els nens i nenes integrants del Consell d’Infants de Sant Pere de Ribes han presentat tres propostes adreçades a minimitzar els efectes de la bretxa digital al municipi, com a resultat final del tema que han treballat durant el curs 2020- 2021.

Concretament, proposen crear un banc de dispositius o biblioteca d’ordinadors, recollir diners per fer front a la bretxa digital mitjançant una proposta als pressupostos participatius i elaborar un mapa de punts foscos on cal millorar la connexió al terme municipal. La tasca duta a terme en els darrers mesos pel Consell d’Infants ha estat marcada, precisament, pel treball en línia i les reunions virtuals a causa de la pandèmia. A partir d’ara, Alcaldia haurà de decidir quan i com es duen a terme les propostes presentades.

En la sessió de comiat del Consell d’Infants, l’alcaldessa, Abigail Garrido, ha explicat que “quan fa uns anys vam pensar d’obrir un espai de participació per als nens i nenes no pensàvem que ens trobaríem amb l’experiència que hem viscut, que curs rere curs ha estat sempre especial. És important poder treballar, dialogar i fer un exercici de democràcia, pensant en millorar les coses del poble on viviu. Jo ja no sabria fer d’alcaldessa sense aquest espai del Consell d’Infants”.

La regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla, ha expressat el seu agraïment a totes les conselleres i consellers per la feina duta a terme “en un any que no ha estat fàcil. De fet, quan va començar el curs ens vam plantejar si tirar endavant amb el Consell d’Infants o no, però finalment vam decidir que sí que ho havíem de fer, perquè des d’aquest òrgan es fa una molt bona feina.

La prova és que des de l’Ajuntament hem pensat molt en com reduir la bretxa digital, però no se’ns havien acudit idees com el banc de dispositius o el mapa de punts foscos”.

Les tres propostes

La proposta del banc de dispositius contempla aprofitar els ordinadors vells d’aquelles persones que els vulguin canviar o donar per cedir-los a aquelles altres que no en tinguin. La iniciativa contempla, a més, l’enviament de cartes a les empreses d’informàtica del municipi perquè ajudin econòmicament el Consell d’Infants o bé perquè arreglin els dispositius i la petició, a l’Ajuntament, de que cedeixi un espai municipal per a acollir-hi el banc de dispositius.

Aquesta primera proposta es finançaria a través dels diners que el Consell d’Infants obtingués presentant-la als pressupostos participatius. En aquest sentit, els nens i nenes tenen previst de presentar-hi el seu projecte, en què explicarien a la ciutadania que volen recaptar diners per fer front a la bretxa digital que es destinaran a arreglar dispositius i a generar la biblioteca d’ordinadors, una proposta que, segons el Consell d’Infants, beneficiarà a tota la població de Sant Pere de Ribes.

La darrera de les propostes és l’elaboració del mapa interactiu de punts foscos on cal millorar la connexió d’Internet. Els consellers i conselleres ja hi han començat a treballar i s’hi pot accedir a través de l’enllaç. En total, han detectat sis punts amb poca connectivitat: la plaça Marcer, la plaça de l’Església, la Masia Can Puig, l’Espai Blau, el nou CAP de Ribes i els voltants de la benzinera que hi ha a l’entrada del nucli de Ribes. Ara demanen que aquest mapa sigui compartit pel màxim de gent i que s’assenyalin altres punts on no arriba bé la connexió d’Internet.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

26 joves de Vilafranca han realitzat el curs de formació en el PFI-FIAP de Pintura i el PTT de Mecànica

Notícia següent

Denunciat el conductor d’un autobús escolar que triplicava la taxa d’alcohol

Notícies relacionades