Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

El Consell Comarcal del Garraf aprova provisionalment el Pla Especial de Telecomunicacions al cim del Montgròs

Avatar photo

Després d’aquesta aprovació provisional, la documentació s’enviarà a la Comissió Territorial d’Urbanisme per a la seva aprovació definitiva i posterior entrada en vigor

El passat dijous 7 de juny el ple ordinari del Consell Comarcal del Garraf va aprovar per unanimitat el Pla Especial de Telecomunicacions al cim del Montgròs. Després d’aquesta aprovació provisional, la documentació s’enviarà a la Comissió Territorial d’Urbanisme per a la seva aprovació definitiva i posterior entrada en vigor.

El Pla Especial de Telecomunicacions al cim del Montgròs és un treball conjunt d’institucions i entitats per reordenar les diverses instal·lacions de telecomunicacions i serveis presents en aquest espai. La proposta permetrà reduir el nombre d’antenes de 8 a 2, fent possible que les instal·lacions quedin integrades a l’entorn del cim i donant resposta a les peticions de les operadores i a les demandes dels informes ambientals. Inicialment estava previst mantenir una única gran torre amb totes les infraestructures soterrades.

Els treballs es remunten a l’any 2005 quan, per encàrrec dels ajuntaments de Canyelles i Sant Pere de Ribes, es va redactar un Avanç de Pla Especial i un estudi arquitectònic de les infraestructures de telecomunicacions, amb la col·laboració de la UPC i el Centre Tecnològic de Vilanova. En aquell moment es va fer palesa la necessitat de fer un Pla Especial Urbanístic, que va ser aprovat inicialment l’any 2011.

Durant aquests anys s’han realitzat diversos estudis i informes amb l’objectiu d’introduir alguns canvis, coincidint amb la nova Llei de Telecomunicacions i d’Urbanisme. També s’han tingut en compte diversos informes vinculants dels departaments de medi ambient i telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, així com el resultat de la fase d’exposició pública, documents que han estat determinants per introduir algunes novetats.

Igualment, es va redactar un nou estudi d’impacte i d’integració paisatgística per fer viable l’execució del Pla Especial. L’objectiu, a part de la reordenació urbanística, és recuperar els valors ambientals i paisatgístics d’un espai inclòs al Parc del Garraf i a la Xarxa Natura 2000, que alhora és un dels principals miradors de la comarca.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Lleida Llista finalitza la temporada al Top 10 mundial

Notícia següent

Fira de Solstici d’Estiu i Revetlla de Sant Joan per celebrar la nit més màgica de l’any a Canyelles

Notícies relacionades