Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

El carrer Armanyà de Tarragona es convertirà en zona de vianants

Avatar photo

Només podran entrar en cotxe els propietaris d'un pàrquing a la zona, els vehicles d'emergència, la direcció de l'Escola Pau Delclòs i vehicles de càrrega i descàrrega dels comerços

Comencen les obres al carrer Armanyà. Foto: EF

Aquest matí han començat els treballs de construcció d’una pilona a la cruïlla entre els carrers Armanyà i Unió. L’objectiu és regular el trànsit i millorar la seguretat als voltants de l’Escola Pau Delclòs. La pilona, que ha tingut un cost de 16.000 euros, estarà en funcionament a partir de mitjans de la setmana vinent, justament amb la tornada dels nens a l’escola després de les vacances de Nadal.

La pilona només estarà baixada de dilluns a dissabte de 9.30 a 11.30 hores, que és l’horari de càrrega i descàrrega dels vehicles dels negocis de la zona. La resta del dia, la pilona estarà pujada i els únics que la podran baixar seran els propietaris de pàrquings de la zona, els vehicles d’emergència (Protecció Civil, Guàrdia Urbana, Bombers i ambulàncies) i la direcció del col·legi. “Creiem que és una bona notícia perquè ens interessa que una zona escolar no tingui molt de trànsit de cotxes”, ha explicat Josep Acero, conseller de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona.

Funcionament de la pilona
Com en altres punts de la ciutat, els usuaris que tinguin accés i estiguin registrats, faran una trucada telefònica i la pilona baixarà perquè el vehicle pugui entrar a la zona. Per sortir, no caldrà tornar a trucar, sinó que es detectarà la pressió del cotxe i el piló baixarà per deixar el vehicle.”És molt senzill, ja funciona a altres llocs de la ciutat, i no comportarà cap mena de problema”, ha assegurat el conseller de Mobilitat.

El conseller també ha explicat que des de Mobilitat s’està treballant amb la conselleria d’Ensenyament per dur a terme el projecte ‘rutes escolars’. “És una iniciativa que volem potenciar molt perquè els nens vagin caminant al col·legi en compte d’anar amb vehicle particular”, ha explicat Acero.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

70.000 euros per la millora i manteniment de l’emissari de Punta Dorada de Salou

Notícia següent

Josep Manchó i Àngel M. Altès, guanyadors del Concurs de Pessebres d’Altafulla

Notícies relacionades