Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Demà s’inaugura el nou local dels Xiquets del Serrallo

Avatar photo

Josep Fèlix Ballesteros, Jordi Sierra, Òscar Peris, Josep Andreu i Lluís Monfort assistiran a la inauguració a les 11.30

Demà diumenge s’inaugura el local dels Xiquets del Serrallo ubicat al Moll de Costa, número 1. Amb aquest acte festiu i obert a tota la ciutadania, la colla vol culminar el trasllat de manera institucional, però alhora participativa, com és el seu esperit. I serà a partir de les 11.30 h, amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el subdelegat del Govern espanyol, Jordi Sierra; el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris; el president del Port, Josep Andreu i el president de la colla, Lluís Monfort. Un cop fets els parlaments oportuns es donarà pas a l’obertura de portes del local per a tothom que el vulgui visitar i l’acte estarà acompanyat pels Gegants del Serrallo, els Diables Voramar i amb l’actuació de la colla, com no podria ser d’una altra manera.

El nou local

Cal recordar que al nou local la Colla dels Xiquets del Serrallo s’hi van instal·lar al mes de març d’enguany, després d’un llarg camí per aconseguir aquest espai i com a culminació de la reivindicació, per part del mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, l’any 2013, quan va fer un primer pas signant un acord amb la Subdelegació del Govern per començar a treballar-hi. A partir d’aquí es van anar desenvolupant les diferents fases.

Pel que fa al projecte definitiu, en primer lloc s’ha adequat la planta baixa per a sala d’assaig i serveis per a la colla i s’ha retallat una part del forjat per tenir espai en vertical per aixecar els castells i que alhora serveixi com a espai de ventilació i il·luminació natural. A la primera planta s’ha habilitat un espai perquè el cap de colla pugui controlar i donar les ordres als castellers, comunicat amb la planta baixa per una escala de caragol. El cost de l’obra per part de l’Ajuntament va ser de 230.000€ i es va dur a terme des de l’Oficina de Projectes sota la direcció facultativa de l’arquitecte extern Saül Garreta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Policia Local de Cambrils millora la flota de vehicles amb dues noves motos

Notícia següent

‘Gracias tierra’ i ‘Mountaineering to Yushan’, premiats al festival de cinema terres Catalunya

Notícies relacionades