Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

La Creu Roja llença una App i organitza una caminada el Dia Mundial de la Salut

Avatar photo

La nova aplicació ‘Quiérete’ vol potenciar i conscienciar les actituds saludables entre la població

El proper 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut sota el lema ‘Salut per a totes les persones’. A través d’aquesta commemoració l’Organització Mundial de la Salut (OMS) demana a tots els líders mundials compromisos per a l’adopció de mesures concretes amb la finalitat de promoure la salut de les persones.

La Creu Roja se suma a aquesta commemoració mitjançant accions de sensibilització i informació a la població sobre la promoció i posada en pràctica d’hàbits saludables, que té com a eixos principals l’alimentació sana, la pràctica de l’exercici regular i la gestió de la salut emocional.

En aquesta línia la Creu Roja a Tarragona organitza per al proper dimecres 11 d’abril la ‘Caminada del Dia de la Salut’, una iniciativa gratuïta oberta a tots els públics, però especialment enfocada a la gent gran. El recorregut s’iniciarà a les 10 del matí a les Escales Reials del Moll de Costa i finalitzarà al Parc del Francolí. Hi haurà un parell de parades per realitzar activitats dinàmiques, dispositius i ajudes per a les persones amb problemes de mobilitat i es repartiran regals per a tothom. Les inscripcions es poden realitzar fins al 9 d’abril a través del telèfon 977 21 46 33.

A més, per complementar aquestes accions, la Creu Roja llença ‘Quiérete’, una nova aplicació gratuïta per a dispositius mòbils a través de la qual s’afavoreix la posada en pràctica i el manteniment de conductes saludables mitjançant la realització d’una sèrie de reptes en matèria de salut. ‘Quiérete’ està disponible per a mòbils i tauletes i es pot obtenir des de les botigues digitals d’IOS i Android.

Projectes a Tarragona
Des de la seva assemblea provincial a Tarragona l’organització humanitària impulsa diferents projectes relacionats amb la salut. En l’any 2017 en total es van atendre 6.306 persones a la demarcació. D’aquestes, 2.118 fan referència a formació sobre VIH/Sida mitjançant 53 tallers. A més, també es van atendre 43 homes i 4 dones en el Projecte d’Intercanvi de Xeringues dirigit a persones amb dependència de les drogues. Pel què fa a gent gran, la promoció de la salut es treballa de manera transversal en diferents projectes, en aspectes com l’envelliment saludable, la promoció de l’activitat física o el benestar emocional. Així, es van atendre 2912 persones majors de 65 anys. I des de Creu Roja Joventut es van atendre 1276 joves a través del projecte d’Educació per la Salut.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El projecte “Invulnerables” de Sor Lucía Caram demana la implicació del teixit empresarial de Tortosa

Notícia següent

Denunciat penalment un veí de l’Ametlla de Mar per quintuplicar la taxa d’alcoholèmia

Notícies relacionades