Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

El Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa el cicloturisme al territori

Avatar photo

El projecte incorpora un dossier amb noves experiències i un mapa amb tots els itineraris

L’oferta cicloturística de les Terres de l’Ebre comença a definir les primeres línies estratègiques per consolidar-se com un dels principals actius turístics del territori amb el projecte Baix Ebre Avant, una iniciativa del Consell Comarcal del Baix Ebre. La institució ja ha editat  un nou dossier professional on es recullen una trentena d’experiències sobre el món de la bicicleta, combinades amb la navegació, la gastronomia o el senderisme, entre altres.  El projecte que destaca el potencial del territori en aquest sector ja ha arribat a un centenar d’operadors europeus. El dossier es complementa amb un mapa dels principals itineraris i serveis que el cicloturista pot trobar a les Terres de l’Ebre. Desenes d’empresaris han rebut assistència tècnica per dissenyar nous productes i han conegut experiències d’altres països d’on emportar-se idees que ja comencen a posar en pràctica.

D’aquesta manera, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha animat desenes d’empresaris del territori per crear trenta nous productes cicloturístics , que s’inclouen en l’esmentat dossier, editat en 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès. A més, també s’ha publicat un mapa dels principals itineraris i serveis de les quatre comarques ebrenques i tot aquest nou material s’ha presentat aquest dimarts, coincidint amb la última sessió d’assistència tècnica, a l’espai Ebre Terra de Deltebre.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha destacat que, a la vegada que es dona visibilitat en els mercats de proximitat i internacionals d’aquesta primera oferta cicloturista ebrenca, també s’està “estimulant la generació de més activitat econòmica i la creació de llocs de treball”. El sector té potencial i ve avalat per la consultoria al projecte Baix Ebre Avant que ha fet Josep Capellà, de l’empresa DCB.

D’altra banda, les característiques orogràfiques de les Terres de l’Ebre, amb actius destacats com els parcs naturals del Delta de l’Ebre i els Ports, la Via Verda de la Vall de Zafán o itineraris GR, conformen un ampli ventall de possibilitats i recorreguts al territori ebrenc. “És una especialització tenir camins planers com de pendent. El territori és d’excel·lència amb vies verdes, per tant segures, amb camins amb poca intensitat de trànsit”, ha apuntat el Capellà. “Tenim els arguments i bons portaveus i ara tenim un mica de material per donar-ho a conèixer”, ha afegit.

Capellà ha exemplificat l’aument en l’interés del cicloturisme amb dades. El primer dossier que es va fer només amb l’oferta cicloturística del Baix Ebre, el 2014, constava amb la participació d’una quinzena d’empresaris i aglutinava uns 18 productes. En la revisió i actualització que s’ha fet arran de la publicació del dossier territorial, només al Baix Ebre ja hi treballen una trentena d’empreses amb 25 productes en total. També més de 90 empresaris han mostrat la seva conformitat, a través d’enquestes, en impulsar aquest sector pel potencial que té a l’Ebre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona, present a la World Travel Market de Londres

Notícia següent

Tarragona celebra la setmana del còmic

Notícies relacionades