Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

CCOO denúncia a Cobra la seva ocupació no “efectiva” dels treballadors de la delegació de Lleida

Avatar photo

El sindicat acusa l'empresa de voler que els treballadors abandonin la firma voluntàriament, renunciant així a la indemnització per acomiadament

CCOO d’Indústria denuncia la situació que estan patint els treballadors de l’empresa Cobra a Lleida, des que el passat 1 de febrer va entrar en vigor a tot Catalunya la nova licitació del servei de muntatge i manteniment de la xarxa elèctrica d’Endesa. A la demarcació de Lleida, Cobra va perdre el contracte, que ara té l’empresa Melesur, i des d’aleshores “no assigna cap nova feina als 20 treballadors que té a la demarcació, ni tampoc els acomiada, i els manté sense ocupació efectiva, al·legant que estan convocats per l’empresa per fer tasques de formació”, segons explica l’organització sindical. CCOO d’Indústria dóna suport als treballadors afectats i assegura que amb, aquesta actitud, “Cobra pretén que els treballadors abandonin l’empresa voluntàriament per demanar feina a la nova adjudicatària del servei, renunciant a la indemnització per acomiadament que legítimament els pertocaria”.

Des de CCOO d’Indústria remarquen que, a la resta de Catalunya, els convenis provincials del metall garanteixen que quan hi ha un canvi de contractes, els treballadors de l’empresa que ha perdut la licitació se subroguin a la nova empresa adjudicatària, mantenint les seves condicions de treball i antiguitat. En el cas del Conveni del Metall de Lleida, però, “encara no ha estat possible incorporar aquest dret”.

Davant d’aquesta situació, CCOO de les Terres de Lleida ha posat el seu gabinet jurídic a disposició dels treballadors afectats de Cobra de Lleida per tal d’emprendre les accions legals oportunes contra l’empresa, “que està negant una ocupació efectiva als seus treballadors”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El doctor Jordi Salas dóna el tret de sortida a l’Any Frias

Notícia següent

Ensenyament presenta el projecte del nou Institut d’Alpicat

Notícies relacionades