La Biblioteca Central acull l’11è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català

Avatar photo

A la convocatòria s'han presentat un total de 13 treballs, dos més que en l'edició anterior

Aquest dimarts, 7 de novembre, es porta a terme l’acte de lliurament del Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català, que convoquen la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. L’acte es farà a partir de les 19:30 h a la Biblioteca Central Xavier Amorós (carrer de l’Escorxador, sense número). L’esdeveniment s’inclou a la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.

L’edició 2017 és l’onzena d’aquest premi, que té com a objectiu promoure idees i projectes encaminats a potenciar l’ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit. Per optar-hi cal presentar un projecte que incideixi en tota la població o en un col·lectiu determinat per aconseguir que el català hi sigui més present com a llengua de comunicació i de treball i per estimular un canvi lingüístic en persones o organitzacions que normalment no fan servir aquesta llengua.

En el decurs de l’acte d’anunci del veredicte del jurat i de lliurament del premi es podrà visitar l’exposició “La llengua a l’escola catalana: un model d’èxit”, que s’inaugurarà amb una xerrada conjunta d’Àngels Feliu i Magrané, formadora del Programa d’Immersió Lingüística del Departament d’Ensenyament, i de Núria Rofes i Olivé, directora LIC (equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social).

Tretze treballs presentats

A la convocatòria que culmina demà amb l’anunci de la idea guanyadora s’hi han presentat un total de 13 treballs, dos més que a l’anterior edició. El jurat és integrat per la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà; la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs; la cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la Direcció General de Política Lingüística, Montserrat Nadal; el professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de la Societat Catalana de Sociolingüística, Albert Branchadell; la presidenta de l’APELLC i representant del Ple pel Català al Camp de Tarragona, Anna Gispert; el director de Canal Reus TV, Sergi Vallhonrat; el coordinador de Dinamització i Assessorament del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, Josep M. Fort, i la cap d’Ensenyament i Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament de Reus i secretària del jurat, Raquel Prius.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 + 11 =

Notícia anterior

Albano Dante Fachin dimiteix com a secretari general de Podem Catalunya i es dona de baixa del partit

Notícia següent

Les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc se centren en la batalla de l’Ebre

Notícies relacionades