Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Barcelona prioritza l’atenció als veïns desallotjats d’un edifici al Poblenou

Avatar photo

32 veïns s'han vist afectats per les esquerdes trobades a l'edifici

Que els 32 veïns desallotjats de l’edifici del carrer de Llull, 155, i de les finques contigües puguin tornar a casa en el mínim temps possible és la prioritat de l’Ajuntament. En breu s’iniciarà una actuació d’urgència per apuntalar la finca i quedarà pendent un estudi en profunditat de l’afectació de l’estructura, previ a la rehabilitació imprescindible de l’edifici. Fins que es determinin les causes dels danys, les obres dels hotels de l’illa del davant queden aturades.

Es preveu que els veïns de les finques contigües puguin tornar als seus habitatges durant les pròximes 48 hores, mentre que els de la finca on han aparegut les esquerdes podrien fer-ho en el termini de dues setmanes, sempre que els estudis i les intervencions previstes així ho aconsellin. En total, hi ha 32 persones desallotjades de 18 habitatges, de les quals 5 han acceptat l’allotjament ofert a través del Servei d’Urgències i Emergències Socials municipal. La resta han optat per allotjar-se a casa d’amics o familiars.

Tècnics municipals, acompanyats dels Bombers de Barcelona, han inspeccionat avui la finca i han confirmat els danys en l’estructura, concretament en un dels murs de càrrega, que ha cedit quan ha desaparegut la sorra del nivell freàtic sota el forjat del soterrani i ha causat un buit d’uns 50 centímetres. “La patologia és greu, però està molt concentrada, i això permet que es pugui fer una intervenció amb rapidesa i eficàcia”, ha afirmat el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner.

Els hotels de l’illa del davant, aturats
Més enllà de la intervenció d’urgència, es durà a terme un estudi en profunditat de l’estructura de l’edifici per procedir a la seva rehabilitació, que es considera imprescindible. Aquest estudi analitzarà també els motius de la fragilitat del sòl sobre el qual es troben els edificis existents i els de la resta d’aquesta zona del Poblenou.

A l’illa del davant de l’edifici afectat s’estan portant a terme les obres de construcció de dos hotels, que han estat aturades cautelarment. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz ha assegurat: “Estan paralitzades, i ho continuaran estant fins que no aclarim quina és la situació de l’edifici, quins riscs té i, sobretot, quin ha pogut ser l’origen d’aquests danys.”

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Lleida guanya el Congrés de la Sociedad Española para el Estudio de la Obesidad

Notícia següent

Més de mig miler de persones s’apunten a la Cursa de la Portella de l’Hospitalet de l’Infant

Notícies relacionades