Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Badalona interposa més de 500 denúncies per ús inadequat de patinets elèctrics

Avatar photo

Els cos engega una campanya de sensibilització per millorar la convivència entre usuaris i vianants

La Guàrdia Urbana de Badalona va interposar l’any passat més de 500 denúncies a usuaris de vehicles de mobilitat personal per un ús inadequat. En la majoria de casos es tracta de persones que circulaven per sobre les voreres; no respectaven els semàfors, o, tot i circular per la calçada, ho feien en contra direcció, segons detalla el sergent Noel Cumplido. Per millorar la convivència entre usuaris, la policia engega aquest dilluns una campanya de sensibilització amb controls aleatoris en diferents punts de la ciutat. “Molts usuaris desconeixen les normes bàsiques de circulació”, afirma Cumplido, que lamenta que per adquirir un patinet elèctric no es requereixi cap tipus de formació o l’obtenció d’un permís o una assegurança.

Els controls es faran arreu de la ciutat, tot i que la Guàrdia Urbana pararà especial atenció a alguns ‘punts negres’, com l’avinguda Marquès de Sant Morí, al barri de Llefià, o a l’avinguda Martí i Pujol, al centre de la ciutat. Són els dos carrers on es detecten un major nombre d’infraccions per part dels usuaris, segons dades policials.

Durant la campanya, que s’allargarà deu dies, s’informarà els conductors d’aquest tipus de vehicles de la normativa bàsica i també s’imposaran sancions als infractors. En funció de la infracció, les multes poden anar des dels 100 fins als 1.000 euros, d’acord amb la Llei de Trànsit i Seguretat Vial i el Reglament General de Circulació.

I és que en el cas de Badalona, l’Ajuntament no disposa d’una ordenança pròpia, que està en fase d’elaboració amb l’objectiu d’anar més enllà de la norma per tal de regular aspectes que la llei general no contempla, com l’obligatorietat de l’ús del casc o les restriccions d’ús o límits de velocitats variables en determinats carrers i zones de la ciutat.

En contra de la prohibició de patinets al transport públic

Per la seva banda, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, s’ha mostrat contrari a la prohibició dels patinets al transport públic que ha d’entrar en vigor l’1 de febrer. Per a l’alcalde, aquesta prohibició ha de ser “provisional”, perquè de perpetrar-se complicaria seriosament l’impuls d’un model de mobilitat sostenible i interconnectada que fomenti el transport públic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 − one =

Notícia anterior

Tarragona augmenta les tarifes dels pàrquings municipals

Notícia següent

Salou i Cambrils es promocionen conjuntament a Irlanda

Notícies relacionades