Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Aprovada la nova normativa per utilitzar els camps de futbol municipal

Avatar photo

Els clubs i entitats que els utilitzin ho faran mitjançant la fórmula de l’autorització a precari

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dijous les bases que regularan la convocatòria pública per a que clubs, entitats i associacions esportives puguin utilitzar a precari els camps de futbol de titularitat municipal de la ciutat.

La convocatòria es refereix en concret als vuit camps de futbol municipals situats a Torreforta, Bonavista, Icomar, Campclar, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, La Granja i La Floresta.

Els clubs, entitats i associacions interessats a utilitzar aquests camps per als entrenaments o partits dels seus equips hauran de presentar una petició formal on especifiquin els dies i hores sol·licitats i condicions concretes d’ús, a més de diferent documentació legal. Una Comissió d’Avaluació assignarà una puntuació a cada proposta rebuda segons criteris com el nombre d’esportistes, el nombre de categories de futbol base, el nombre d’esportistes amb domicili a Tarragona o la presència d’un equip femení i d’una dona en l’òrgan directiu, entre d’altres. Les propostes amb més puntuació tindran preferència a l’hora d’aconseguir l’autorització sol·licitada.

Entre les funcions i tasques de manteniment que hauran de desenvolupar els clubs o entitats que rebin aquesta cessió d’ús dels camps de futbol hi ha la de fer-se càrrec de la consergeria de la instal·lació, de la neteja dels espais o de les reparacions o reposicions menors. Les bases aprovades avui també especifiquen que no es podrà instal·lar publicitat a cap espai de la instal·lació ni utilitzar els espais per a usos desvinculats de l’esport.  

Segons la consellera d’Esports, Elisa Vedrina, “aquesta convocatòria clarifica els drets i deures tant dels clubs com de l’Ajuntament i proporciona una major seguretat jurídica a totes les parts. D’aquesta manera contribuïm que els infants i joves que hi practiquen diàriament esport puguin fer-ho amb les millors condicions possibles”.

Vedrina també ha remarcat que aquestes autoritzacions a precari “són per a un any, prorrogables a un any més. Un cop complert aquest termini estem treballant en diferents escenaris per dissenyar un nou model de gestió d’aquestes instal·lacions municipals, que podria passar perquè el Patronat Municipal d’Esports assumeixi la gestió directa dels camps de futbol, tal com ja passa amb els diferents complexos esportius municipals”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La nova cursa de muntanya UT Llastres obre les inscripcions

Notícia següent

Petició de presó incondicional per a tots, menys Vila

Notícies relacionades