Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Antonio García: “Un vot que val per 36”

Avatar photo
Imatge d’Antonio García. (Cedida)

Un any mes ens trobem davant d’un ple on es posen a debat les ordenances fiscals del nostre municipi, aquest any es proposa gravar les cases buides dels grans tenidors amb el 50% d’augment de l’IBI i apujar la taxa d’escombraries del municipi i com sempre, la Xarxa Vendrellenca i alguns partís de l’oposició, han demanat votar una a una les ordenances fiscals però ens hem trobat que el govern  no ha volgut escoltar a la ciutadania de Vendrell, ni als seus representants i que ha tirat pel dret en fer lo de sempre com sempre un sol punt per 36 ordenances.

El primer que cal dir, es que fer en  un sol vot totes les ordenances suposa reduir el debat a no res, per que des de la Xarxa Vendrellenca creiem que fer-ho així impossibilita entendre els posicionaments dels partits polítics i les seves contrapropostes  en aquesta matèria que possiblement millorarien la qualitat vida de la ciutadania. D’altra banda votar-les de cop, impedeix als grups del ple poder votar a favor de mesures que creguin positives, per que fent-lo a la vegada votaran mesures negatives, i el cas en aquestes ordenances esta molt clar, votar a favor de l’impost als grans tenidors, es a la vegada votar en a favor d’una pujada del 10% de la taxa d’ escombraries i evidentment hi haurà grups que pensaran que fer això no es bo per la ciutadania, per que la recollida de brosses te masses clarobscurs com per acceptar de bon grau aquesta pujada. Nosaltres a la Xarxa Vendrellenca creiem que s’haurien de votar una a una les ordenances i obrir un debat, perquè un vot per aprovar 36 normes no sembla gens democràtic.

Entrant en matèria de sobre les propostes per  36  taxes i impostos el que cal dir, es que la proposta contra els grans tenidors te una trampa, per que a la vegada que la llei permet pujar els impostos als que tenen pisos  buits, també te la mateixa llei diu que es pot bonificar als que deixin les pisos per a lloguer social, no obstant de la bonificació no s’ha parlat tan sols de la recaptació  i no queda clar quin es el seu destí. Pel que fa a la taxa de recollida de brossa, cal destacar que al 2014 es va apujar la taxa i van passar de pagar uns 60 € a 100 per cobrir el cost del deficient servei. Cal dir també que se’ls omple la boca dient que aquesta taxa s’apuja per que la Generalitat ho va aprovar al a traves de la LLEI 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístic. En aquesta matèria caldria dir que l’objectiu 2020  de l’UE esta molt vinculat a la modificació fiscal i que segurament si el govern local hagués treballat mes per impulsar el reciclatge de residus, ara no estaríem on estem, per que es evident que contra menys tones al contenidor gris, menys ens costa desfer-nos de les nostres brosses i en aquest sentit la política del govern local no ha sigut adequada per que estem lluny d’assolir els objectius i quan van tenir algú interessat al govern en canviar les cosses la van fer fora del govern. Sobre l’ obsolescència dels vehicles de recollida dels que parla a la televisió de Vendrell el regidor d’hisenda. Suposo que hi ha un contracte en vigor amb unes condicions que garanteixin que això no passi, per lo tant, des de la Xarxa Vendrellenca,  vist el que ha dit, començarem a demanar informació al Consell Comarcal del Baix Penedès per saber que diu el contracte en aquesta matèria.

Ja per tancar aquest article dir que vist com es fan les cosses, des de la Xarxa Vendrellenca treballem per fer una proposta que modifiqui el sistema de votacions que segurament presentarem al Març de 2020, on posarem sobre la taula altres formules de votar 36 ordenances que regulen moltes coses que afecte a la vida quotidiana de la gent del Vendrell.

Antonio Garcia Leal

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dagoll Dagom i T de Teatre porten a Tàrrega la coproducció ‘La tendresa’

Notícia següent

Baixen a 10 els hospitalitzats pels aldarulls a Catalunya

Notícies relacionades