Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Antonio Garcia: “Carta oberta a l’alcalde de Vendrell”

Avatar photo
Imatge d’Antonio García

Benvolgut alcalde de Vendrell Kenneth Martínez Molina, li escric aquest carta obert,  davant de la manca d’entesa que hem tingut vostè i jo al ple del passat dia 5 d’agost, quan li vaig preguntar sobre el pla l’aplicació del pla d’ajust imposat des de l’any 2012 per reduir de forma controlada el deute públic, per una nefasta gestió en matèria econòmica,   dels equips de govern que han passat per l’ajuntament de Vendrell, i que ens han portat retallades en serveis  públics i una total manca d’inversions,  retallades als salaris de treballadores i treballadors municipals, i pujades d’impostos encobertes, per que si es retalla un servei, i es paga el mateix, estàs pagant mes per menys.

Per tal d’aclarir a traves d’aquesta carta publica i oberta aquest  qüestió, caldria començar dient que el que vaig preguntar al ple es. Per que el pla d’ajust no permet adherir-nos a AMTU, per fer la necessària auditoria de transport aprovada al un ple de 2017 per unanimitat, i tot i que aquest mateix pla d’ajust  estableix,  que no es pot contractar personal eventual, vostès han aprovat per majoria simple de vots, -tan sols els del govern –   contractar 3 persones eventuals,  que dit en un idioma que entengui la gent,  seran càrrecs de confiança, per als grups de govern?.

Aquest va ser la meva pregunta i la seva resposta va ser inexistent, vostè es va negar a contestar a aquest qüestió i aclarir-me això al ple municipal i aquest fet, posa de manifest una absoluta manca de transparència i de menyspreu que no cal tenir-lo capa persones que esperem 5 hores per fer preguntes d’interès general sobre problemes transversals. Des de el meu punt de vista,  crec que mereixem rebre una resposta clara en aquest fet, per que vist com apliquen el pla d’ajust,  vostès tenen un criteri d’aplicació diferenciat,  en aquesta  matèria. Per una banda,  que per fer una necessària auditoria que ens portes a tenir una radiografia del transport públic ens trobem, que no es pot fer per que el pla d’ajust no  ens permet, adherir-nos a AMTU així ho va dir vostè al ple d’abril de 2019 https://youtu.be/bn8fvan_4kU. Però si del que es tracta,  es de contractar tres  càrrecs de confiança,  per a un govern d’ onze regidors,  on vuit treballaran al cent per cent, llavors si que es pot passar per alt, el que diu el pla d’ajust en matèria de contractació i fins i tot l’interventor en un informe, del qual els grups van parlar al ple.

D’altra banda vull deixar pales en aquesta carta oberta a vostè senyor Alcalde de Vendrell, dues qüestions que sumades posen de manifest que diferent forma d’aplicar el pla d’ajust i per lo tant un manca de voluntat política de fer aquesta auditoria. Per part,  per fer una auditoria al transport, necessitem adherir-nos a AMTU, per com vostè sí  va dir al ple, es una forma de que ens surti mes barat fer-la, per lo tant hem de filar prim el que gastem per arregla un problema transversal com es el transport, a la vegada que complint les propostes dels grups de l’oposició.  No obstant,   per aconseguir l’alcaldia a traves de pactes amb altres partits, no te cap problema en hipotecar els diners públics a traves de la creació dels càrrecs de confiança,  que es reben una remuneració de 36.000 euros bruts a l’any per persona, o el que es el mateix 108.000 euros a l’any per tot tres,  saltant-se el que estableix en aquesta matèria el pla d’ajust. Resulta curiós que el transport necessiti solucions i requereixi d’una auditoria, que no es fa, per que la formula escollida per el nostre batlle, hagi sigut trobar una solució mes barata que va contra el pla d’ajust,  mentre que no escatimi diners públics per modificar voluntats dels grups del ple, per fer els seus pactes de govern, per  obtindré l’alcaldia. Tot plegat demostra que pel que l’interessa que es la cadira i el poder, si es podem saltar el pla d’ajust.

Vull acabar, aquesta carta oberta a vostè dient,  que  cal fer aquesta auditoria del transport, com a element necessari, per tenir una radiografia reial del transport al Vendrell. I que penso, que  haurien de repensar-se, això de contractar a càrrecs de confiança, per que encara hi ha un deute de 50 milions d’euros a l’ajuntament, i  també penso que  la situació del municipi requereix que  aquest diners dels càrrecs de confiança,  es destinin a inversions o altres despeses,  i no en capital humà, al servei dels partits. També crec que es necessari  demanar disculpes a totes les regidores i  regidors, per que pot ser el meu to al ple, no va ser el mes adequat, però vull que recordin que es ofensiu,  que tractin de prendrà el pel no contestant, a la vegada que denota una manca absoluta de transparència que no puc acceptar i això a vegades, et fa elevar el to.

Antonio Garcia Leal

Portaveu de la Xarxa Vendrellenca

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ven el 25,23% d’una parcel·la per 378.450€

Notícia següent

L’Ajuntament del Vendrell iniciarà en els propers mesos una bateria d’actuacions de millora de la via pública

Notícies relacionades