Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Els ajuntaments de la Xarxa Mai Més es troben aquest divendres a Torredembarra

Avatar photo

Aquesta tercera trobada es la continuïtat de les que van tenir lloc a Vilafranca i a Santa Coloma, i consolida una Xarxa de municipis amb l’objectiu comú de treballar per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans

Una quarantena d’ajuntaments integrants de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, estan convocats el proper divendres 3 de novembre a la III  Trobada d’Ajuntaments que tindrà lloc al Casal Municipal de Torredembarra.

Aquesta tercera trobada es la continuïtat de les que van tenir lloc a Vilafranca i a Santa Coloma, i consolida una Xarxa de municipis amb l’objectiu comú de treballar  per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.

Aquesta nova trobada sota la coordinació institucional de l’ajuntament colomenc, l’acolliment del municipi de Torredembarra i la gestió de l’Amical, vol ampliar l’àmbit territorial de la Xarxa i créixer a tot l’estat, amb la incorporació de nous municipis i la signatura de nous convenis entre ajuntaments i Amical.

A Torredembarra la Xarxa debatrà sobre la organització municipal per a fer front al desenvolupament de les polítiques públiques de memòria. Organització política, suports tècnics, pressupost, programes, etc. Sobre els espais de memòria de les ciutats (monuments, plaques, nomenclàtor carrers, etc).; sobre la definició, ordenació i difusió dels recursos didàctics, i les experiències municipals al servei dels tècnics i electes municipals. I el Treball en Xarxa i la coordinació intermunicipal, i el suport municipal als centres de secundària  per poder arribar als joves. 

En aquesta nova trobada, Jordi Guixè, director de l’Observatori Europeu de la Memòria, farà una ponència sobre ” La memòria històrica i el seu encaix en  el present. Una mirada a les experiències europees”, i es presentaran les experiències municipals de Tarragona, Manresa i Xàtiva.

També està previst un Homenatge als deportats i deportades al monument al deportat de Torredembarra Esteve Cañellas, al Parc de cal Llovet, amb una  ofrena floral  i Foto d’alcaldes/ses, regidors/es i membres de la Xarxa, per acabar la Trobada amb unes visites al Refugi antiaeri i al Patronat Antoni Roig de Torredembarra.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Club Esportiu MyJu Cunit aconsegueix 7 medalles a Ciudad Real

Notícia següent

La campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir” guanya la Copa Creativa

Notícies relacionades