Dijous, 24 d'abril de 2025
És notícia

La UdL ofereix nous màsters en el sector de l’oli

Avatar photo

Ho ha dit el rector, Roberto Fernández, després de signar un conveni amb l'Ajuntament de les Borges en el marc de la 55a Fira de l'Oli

La Universitat de Lleida (UdL) estudiarà la possibilitat d’incorporar nous Màsters en l’entorn de la producció de l’oli tenint en compte que es tracta d’un sector que cada cop té més rellevància en l’economia de la demarcació. Ho ha dit el rector, Roberto Fernández, després de signar un conveni amb l’Ajuntament de les Borges en el marc de la 55a Fira de l’Oli. Fernández ha explicat que es podria començar a treballar en l’àmbit de la recerca en la línia que ja s’està duent a terme des de la Facultat d’Agrònoms en els estudis de la millora de la producció de l’oli. El rector ha afegit que es podria completar l’àmbit amb la formació continuada que es faria amb el consistori de la capital de les Garrigues per oferir formació al teixit empresarial i comercial així com al mateix funcionariat de l’Ajuntament.

Per la seva banda, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta nova implicació de la UdL, tant amb la Fira de l’Oli i les Garrigues com amb el consistori, un acord que permetre noves inèrcies en el marc dels estudis universitaris.

El matí d’aquest dissabte s’ha completat amb l’acte d’agermanament de la DOP Les Garrigues i l’AECC – Catalunya Contra el Càncer un acord amb el qual ambdues entitats participaran en la divulgació de les propietats de l’oli en la prevenció de malalties, així com en el foment de la dieta saludable amb la participació de l’oli extra verge de les Garrigues.

Els presidents de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau; de l’AECC – Catalunya Contra el Càncer, Eduardo Serrano, i del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, han signat l’agermanament i s’han intercanviat diferents obsequis.

Amb tot, els més matiners d’aquest dissabte han aprofitat per participar en l’esmorzar solidari que s’ha celebrat al Parc del Terrall, on el pa torrat i la carn la brasa, de l’Agrupació de Ramaders d’Ovi i Cabrum de les Garrigues i el Pla d’Urgell, han fet les delícies de petits i grans, que també han pogut fer un recorregut turístic per la ciutat amb el Trenet de l’Oli.

A més, el tast guiat de vins del celler Vinya Els Vilars d’Arbeca i el maridatge de productes de l’Associació de Defensa Sanitària Garrigues i Pla d’Urgell, i la Cuina de l’Araceli d’Arbeca, dinamitzaven el programa d’activitats que també incloïa la xerrada de la infermera i psicòloga del centre VICUS de les Borges Blanques, sobre l’art de menjar bé.

Així, abans de la Cassola de Tros popular del dinar, el matí ha finalitzat amb la caragolada solidària en benefici de Càritas les Borges Blanques, en la que s’han preparat més de 100 quilos de caragols, que han permès servir un miler de racions. Un acte que ha comptat amb els patrocinis de l’Ajuntament de les Borges i la Cooperativa Agrícola El Soleràs, i, amb la col·laboració de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (FECOLL).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’incorpora una vídeoinstal·lació d’Anthony McCall al Museu de Reus

Notícia següent

S’anul.larà la concessió del Mercat del Pla i es tornarà a licitar

Notícies relacionades