ÚLTIMA HORA: Troben el cadàver d’un home al riu Ebre

Els Bombers de la Generalitat han anunciat la localització del cos d’un home al riu Ebre, però encara està pendent d’identificar. Encara que tot apunta a que podria tractar-se del jove d’uns 20 anys que el passat dilluns 25 de juliol va desaparèixer al riu Ebre, mentre es banyava amb uns amics a Benissanet. Se l’ha trobat al marge dret del riu, a uns 1.000 m aigües avall de Miravet.

El dispositiu i l’estratègia de recerca, coordinada pels Bombers de la Generalitat, estableix sectors i zones de treball entre tots els efectius. Durant el dia d’ahir es va realitzar una recerca intensiva per la zona propera al darrer punt d’albirament, a prop de l’embarcador de Benissanet. Es tracta d’una zona molt complicada amb moltes corrents d’aigua. Així, es va buscar de manera intensiva per una escullera, al marge dret del riu i, des d’aquí, un tros ampli que inclou un primer tram fins una corba força pronunciada del riu.

La recerca també va anar avançant riu avall, amb les embarcacions, buscant per la superfície del riu, i fent immersions i revisant punts probables: zones que, per les seves característiques, hi ha la probabilitat que el cos s’hi hagi pogut quedar encallat. També es va recórrer i revisar a peu, des de fora i des de l’interior del riu, els marges més propers a zones de vegetació. L’helicòpter va sobrevolar la zona seguint el curs del riu.

Els Bombers de la Generalitat van ser alertats dilluns a les 19.06 hores, que un jove d’uns 20 anys, que es trobava en companyia d’un grup d’amics, no havia sortit de l’aigua. Estaven en una illeta entre Ginestar i Miravet. Ràpidament es va activar un dispositiu de recerca que a les nits, per manca de llum i la mala visibilitat tant als marges com a l’aigua, que estava tèrbola i remoguda, s’ha hagut d’aturar.