El Museu de Tortosa presenta una visió renovada de l’obra de l’artista tortosí Jaume Rocamora

La mostra aplega unes 40 obres pertanyents a diferents períodes creatius de l'artista

L’exposició “Jaume Rocamora. Proposta per a una col·lecció”, comissariada i produïda pel Museu de Tortosa, s’inaugurarà el proper dissabte 3 de març a les 12.00 h a la Sala d’Exposicions Antoni Garcia del Museu, i podrà visitar-se fins al 29 d’abril del mateix any. S’hi trobaran una quarantena d’obres, datades entre els anys 60 del segle passat i l’actualitat, que tractaran d’oferir una visió polièdrica i renovada de l’obra de l’artista, que ha comptat amb la col·laboració del crític d’art Francesc Miralles.

La disposició de les obres en petits conjunts permet propiciar el diàleg entre les peces de diferent cronologia i reflexionar sobre alguns aspectes que configuren el seu llenguatge artístic, amb l’objectiu de redescobrir el treball de Jaume Rocamora més enllà dels paràmetres temporals, i desvetllar alguns dels seus patrons de creació al llarg de la seva trajectòria.

Formen part de la mostra pintures, collages, dibuixos, gravats i llibres. La majoria de les obres exposades són propietat de l’artista, i la resta pertanyen a col·leccions particulars i al mateix Museu.

Jaume Rocamora (Tortosa, 1946) va iniciar la seva formació artística a l’Escola Taller d’Art de Tortosa el 1956. Durant la seva carrera ha tingut contacte amb diferents referents culturals que han enriquit la seva formació, i l’han portat a exposar en sales, museus i espais d’art de Catalunya com el Centre d’Art Santa Mònica, el Museu de Montserrat o la Fundació Vila Casas, a la resta de l’Estat espanyol, i també han impulsat la seva projecció internacional a països com França, Itàlia, Estats Units, Anglaterra, Alemanya o Holanda.