S’incorporen nous operaris i nous vehicles d’escombraries a Tortosa

Algunes de les noves papereres ja s’han instal•lat a la ciutat

Ja està gairebé a punt tota la maquinària del nou contracte de recollida d’escombraries i de neteja viària que se va adjudicar a l’empresa “Acciona Servicios Urbanos” i se va posar en funcionament l’1 d’agost. Avui, 7 de novembre, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, juntament amb el regidor de serveis, Domingo Tomàs, ha presentat els nous vehicles de neteja viària que se presta a tot el municipi de Tortosa.  “Passem d’una fregadora i tres escombradores a una fregadora i vuit escombradores, a sis vehicles elèctrics i a dos unitats aspiradores. A més a més, s’incorporarà en pocs dies un camió cuba i un dels vehicles elèctrics que servirà per la deixalleria mòbil”, apunta, Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa.

També s’ha presentat el nou vestuari dels treballadors amb la marca “Estima Tortosa, amb tu més neta” i s’ha ampliat el nombre de personal passant de 13 a 24 operaris, així com també ja s’ha incorporat la nova educadora ambiental. “Suposarà poder estar a peu de carrer i per tant poder conscienciar a la gent de què cal reciclar més, que cal actuar d’una altra manera i que cal millorar els índex que tenim  de recollida a la nostra ciutat. És un dels objectius que ens vam plantejar assolir amb el nou contracte per tal de millorar les condicions de la ciutat”, explica Meritxell Roigé.

Des de l’ajuntament també han comunicat que ja s’ha iniciat el canvi de les noves papereres i que s’instal·laran un total de 490. Algunes, diuen, ja s’han col·locat a l’avinguda de l’Estadi i a l’avinguda de Lleida. Han explicat també que dintre el contracte hi ha estipulades 70 noves papereres per any i que seran destinades a la reposició, o bé, a la instal·lació en nous llocs que ho precisin.

Roigé explica que queden pendents els nous camions de recollida d’escombraries que se preveu que estiguin entre finals d’aquest any i principis de l’any 2019. Apunta, a més, que suposaran el canvi dels contenidors de la ciutat amb el nou sistema. També exposa que, en breu, s’iniciarà el soterrament de set illes de contenidors que permetrà millorar les condicions a la zona centre i al nucli antic.