Enric Roig: “L’independentisme s’ha tornat boig”

El portaveu del PSC valora l’aparició de llaços grocs al barri antic i la pancarta de la façana de l’ajuntament

Enric Roig, portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Tortosa, ha expressat aquest matí el rebuig del seu grup a “dos fets excepcionals” relacionats amb la Festa del Renaixement, que avui s’inaugura a la capital ebrenca.

Abans d’entrar en matèria, el regidor ha volgut recordar que “el PSC no ha fet mai sang ni polèmica d’aquesta celebració, que considerem una eina de promoció de la ciutat. Nosaltres no sortim als programes oficials, però igualment participem a l’esdeveniment”.

El primer dels fets denunciats pel grup és l’aparició recent al barri antic tortosí de llaços grocs pintats. Per al socialista, és inacceptable “agredir el patrimoni de ciutat. L’independentisme s’ha tornat boig. A dos dies de la Festa, tacar el lloc on se celebra és una salvatjada”. Ha subratllat “la feinada que ha tingut la brigada municipal per netejar-ho” i ha reclamat “que es busqui qui ho ha fet, perquè ho pagui”.

Considera que “l’Ajuntament ha fomentat” aquesta mena d’accions: “Hi ha permissivitat, no s’han fet complir les ordenances cíviques. Hi va haver connivència amb Ferran Bel i ara n’hi ha amb Meritxell Roigé”. Al seu parer, “la Festa del Renaixement s’ha polititzat i no es mereix això”.

El grup municipal reclama “una Festa sense exclusions”. En aquest sentit, reclamen que, com s’havia fet en edicions anteriors, s’instal·li un domàs a la façana de l’edifici de l’Ajuntament, on actualment hi ha llaços grocs i un cartell dedicat als presos polítics. “Si no, no és una festa de tothom”, ha afegit el regidor. Té molt clar que l’esdeveniment dels propers dies als carrers de Tortosa “va més enllà de la confrontació política”.

Així mateix,el socialista ha titllat la situació actual al municipi de “totalitarista. Ens exclouen de l’espai públic. El govern local és excloent ja des de fa temps”. Lamenta les conseqüències que aquest fet pugui tenir per a la capital ebrenca i es pregunta: “Quina imatge donarem als turistes, amb el barri antic ple de llaços grocs i els actes protocol·laris de la plaça de l’Ajuntament amb la façana reivindicativa al fons?”.

Un cop més, Roig ha reiterat que el seu partit troba “desmesurades la presó preventiva i les imputacions”, però que els detinguts “no són presos polítics”.