La Policia Local de Salou ja disposa d’una unitat canina per l’estiu

La unitat està en actiu des de començament de juny fins al mes de setembre

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La unitat canina de la Policia Local de Salou s’ha presentat aquest matí a la comissaria de la platja. La patrulla està en actiu des del mes de juny i s’utilitzarà per al patrullatge policial fins al setembre, però també en ocasions concretes per fer xerrades a les escoles i als instituts. Aquest servei és pioner al camp Tarragona, “cap Policia Local de la demarcació disposa d’una unitat canina, la nostra policia sempre busca l’excel·lència a la feina”, ha explicat David González, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat.

La unitat canina està enfocada en el sector de la proximitat de la policia, dedicat a atendre demandes de seguretat i ciutadanes en la via pública. “Ara utilitzem els gossos en els llocs on hi ha queixes dels veïns sobre el consum de substàncies”, ha assenyalat Víctor Molleda, caporal responsable del grup de Relacions amb el Ciutadà de la Policia Local de Salou. El gos, quan detecta una substància, fa un moviment passiu (s’asseu a terra) i, com a premi, el policia li dóna la seva joguina. “Hem hagut d’aprendre els senyals que fa el gos quan busca i troba una substància”, ha explicat Molleda.

La Policia Local de Salou, concretament 4 agents, han dut a terme una formació d’uns quants mesos en un centre especialitzat per poder aconseguir el seu certificat per treballar amb la unitat canina. Els policies treballaran amb els gossos a les tardes-nits fins al setembre, però després treballaran en moments puntuals per realitzar xerrades a instituts i escoles, i també per fer demostracions als casals dels municipis.