El Palau Episcopal, candidat a tresor del patrimoni cultural de Tortosa

El Palau Episcopal de Tortosa, d’estil gòtic del segle XIV, s’organitza entorn d’un pati central, voltat per dependències que, a la planta baixa, conserven l’estructura gòtica. D’entre les diverses dependències destaca la capella i els finestrals. La façana interior de la capella presenta un treball escultòric imponent. Es tracta de la Mare de Deu amb el Nen

Fins ara han estat nominats provisionalment candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

– Banda municipal de música

– Call jueu

– Capella de la Cinta

– Castell de la Suda

– Catedral

– Cucafera, els gegants i la cort de bèsties

– Festa del Renaixement

– Jota Tortosina

– Llibre dels Costums

– Mercat Municipal

– Museu (antic escorxador) i les edificacions modernistes

– Palau Episcopal

– Reials Col.legis

– Riu Ebre i la navegació fluvial

Qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a info@ccc.cat i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. La data màxima de presentació de candidatures és el dia 22 de maig.

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.