El coronavirus fa ajornar la recollida d’aliments de primavera de Tortosa

El Banc dels Aliments i les entitats organitzadores estudien alternatives per suplir els 30.000 quilos que es recollien

Aquest matí, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha comunicat que s’ha decidit ajornar la recollida d’aliments de primavera a Tortosa. Aquesta era una campanya de recollida semblant al Gran Recapte i que es duia a terme a Tortosa per tal de recollir 30.000 quilos per a les famílies més necessitades.

Ologaray ha explicat que “després de parlar en totes les entitats que organitzem la recollida de primavera de Tortosa hem acordat suspendre-la i estudiar alguna recollida alternativa”. En aquesta línia, Ologaray ha manifestat que “seguim treballant, som conscients que haurem d’aconseguir els 30.000 quilos que obteníem d’aquesta recollida d’una altra manera, però no defallirem i seguirem al peu del canó per ajudar les persones que més ho necessiten”.

El Banc dels Aliments no reparteix directament a les persones, sinó que abasteix a les entitats, actua com un gran magatzem classificador i distribuïdor, on la principal funció és reduir el malbaratament alimentari. “A principis del mes de març vam repartir una gran partida d’aliments provinent de la Unió Europea que dóna ales a les entitats per que puguin anar repartint”, apuntava el portaveu. “Aquests dies hem pogut baixar una mica el ritme, però d’aquí 2 o 3 setmanes haurem de tornar a augmentar la intensitat per poder ajudar a totes les famílies que ho necessiten, atenent sempre a les mesures de seguretat dictades pel govern de la Generalitat”, ha conclòs Ologaray.