L’aula de músiques de la Terra comença curs i celebra els 20 anys

El termini per inscriure’s finalitza el proper divendres 14 de setembre

El contrabaix, el flabiol i el sac de gemecs són els nous instruments que se podran aprendre a tocar enguany a l’aula de músiques de la Terra. I és que a l’octubre farà 20 anys que va començar l’oferta de música tradicional a les Terres de l’Ebre.

Com en les edicions anteriors els inscrits a l’aula podran assistir a classes individuals d’acordió diatònic, cant, dolçaina, guitarra, guitarres i guitarrons, gralla, percussió i tarota. A més, enguany, com a novetat també hi haurà classe grupal de Combo. Altres de les especialitats que s’impartiran a l’aula de música tradicional i popular serà la dansa, les assignatures de context com el Folklore i el llenguatge musical i també les especialitzades en la improvisació de textos i la improvisació melòdica. “A l’aula de música tradicional i popular no només ensenyem repertori i instruments tradicionals sinó que a més a més, intentem transmetre com esta música ha arribat. Se diu que la música és abans que els papers, els papers són un conveni per com transcriure la música i els nostres iaios i iaies, moltes vegades aprenien a cantar i tocar instruments per transmissió oral això també intentem reproduir-ho”, explica, Arturo Gaya, coordinador i mestre de l’aula de músiques de la Terra.

Enguany el nombre de persones que podran inscriure’s a l’aula de músiques de la terra s’incrementa, seran 50 els alumnes que podran realitzar classes individuals d’instrument. Serà una sessió de 45 minuts per setmana i se poden apuntar totes les persones majors de deu anys interessades. “El perfil que tenim és gent que vol ampliar els seus coneixements de música, n’hi ha que ja se dediquen a la música, músics d’altres àmbits que volen apropar-se a l’àmbit de la música d’arrel, mestres d’escola que s’interessen, (…) també hi ha jubilats que pensen que ara tenen temps per aprendre música”, apunta Arturo Gaya.

Totes les persones interessades en aprendre a tocar, ballar o cantar la música tradicional i popular de les Terres de l’Ebre pot inscriure’s a l’aula de músiques de la Terra a través del web www.lajota.cat. El termini per apuntar-s’hi finalitza el proper divendres 14 de setembre.