Comença el Gran Recapte d’aliments a la ciutat

Enguany també se podrà contribuir comprant menjar via online

Tortosa dóna tret de sortida a la desena edició del gran recapte d’aliments bàsics que se durà a terme a la ciutat, així com a la resta de Catalunya, entre avui, divendres 30 de novembre, i demà,  dissabte 1 de desembre. Des de l’organització mostren molta satisfacció després d’haver aconseguit els 700 voluntaris que se necessitaven a la ciutat. “Estem molt orgullosos que aquí, a nivell de Tortosa, s’han aconseguit els voluntaris que feien falta i això demostra una vegada més que la gent de la nostra ciutat és solidària i s’impliquen en tota aquella gent que ho pugui necessitar”, apunta l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé.

Les dos grans novetats d’enguany és que se substitueixen les bosses de plàstic per d’altres de reutilitzables i que el gran recapte també se farà via online, se podrà col·laborar a través del web del Gran recapte o des de les pròpies pàgines web d’alguns supermercats. Des de l’organització remarquen que els aliments preferents, com tots els anys, són l’oli, la llet, el llegum cuit i les conserves, encarà que s’accepta tot tipus de menjar.

A la província de Tarragona s’hi han presentat un total de 4.500 voluntaris i a l’Ebre 1.300 fet que des del Banc d’Aliments agraeixen molt, ja que, asseguren, el voluntariat és essencial. “El gran recapte és la unió entre molts petits engranatges, les institucions, les entitats socials, les empreses que col·laboren, els supermercats, els mitjans de comunicació…, però sobretot, el gran engranatge són els voluntaris”, afirma Òscar Ologaray, coordinador del banc dels aliments a l’Ebre.

Durant el 2017 se van repartir a la província de Tarragona més de 2.700.000 kg de menjar, 700.000 a les Terres de l’Ebre, però des del banc d’aliments remarquen que no és suficient i animen a tothom a col·laborar. “Aquests Nadals segur que tenim previst fer sopars d’empresa, familiars i amb amics però hem de ser conscients que aquí a Tortosa, a les Terres de l’Ebre i a la província  hi ha un seguit de famílies que si no les ajudéssim amb aquests aliments no podrien sopar”, explica Òscar Ologaray

Tothom qui vulgui col·laborar amb el gran recapte d’aliments bàsics pot apropar-se a qualsevol dels 28 punts de recollida de la ciutat que estaran situats en les diferents cadenes d’alimentació.