La Ràpita acull aquest dijous una nova edició de la Fira d’Ocupació

La fira esdevé un punt de trobada entre empreses i joves, en què més de 45 empreses de les Terres de l'Ebre oferiran prop de 500 llocs de treball a joves de 16 a 29 anys que busquen feina

La Ràpita acollirà, el dijous 26 de maig, una nova edició presencial de la Fira d’Ocupació, organitzada per l’Ajuntament de la Ràpita, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa i el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili. La fira s’emmarca dins del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (Programa PICE) i està cofinançada pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil en el Marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020.

La Fira d’Ocupació de la Ràpita es durà a terme al Pavelló firal de la Ràpita des de les
9.30 fins a les 14.30 hores. Es dirigeix a joves entre 16 i 29 anys que actualment no estudien ni treballen, joves inscrits i no inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, visitants que no siguin joves ni inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil i empreses que vulguin contractar joves qualificats.

L’esdeveniment s’organitza amb la finalitat de promoure els canals de comunicació entre les empreses i els joves demandants d’ocupació, donar visibilitat als joves en la cerca activa d’ocupació, oferir en un sol espai els recursos i les eines per millorar l’ocupabilitat, impulsar altres alternatives de cercar feina i mostrar l’emprenedoria com una altra forma de treballar.

En la roda de premsa per presentar la fira, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha exposat que “unim esforços per crear l’espai ideal perquè les empreses del territori i les persones que busquen feina es trobin i coordinin”. Caparrós ha destacat que “estem segurs que es crearan oportunitats laborals i de fet, per això ho engeguem, perquè és imprescindible augmentar les possibilitats d’ocupació de la nostra ciutadania”.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, Francesc Faiges, ha apuntat que “comptem amb la participació de quaranta-set rellevants indústries i empreses de les Terres de l’Ebre que oferiran més de 500 llocs de treball, sobretot en els sectors del turisme sostenible, hostaleria, serveis sanitaris, emprenedoria, oficis i indústria”. Faiges ha afegit que “fem un esforç important per acollir aquesta fira perquè volem retenir el talent al nostre territori i que les persones que vinguin es trobin a gust”.

Al llarg de la jornada hi haurà diferents ponències, com per exemple ‘Treballar per compte aliena o emprendre el meu propi negoci?’ a càrrec d’Ivette castro, ‘Com puc treballar a l’administració pública. Oferta pública i nous processos d’estabilització’, a càrrec de Maria Moreno o ‘Com diferenciar-te en una entrevista de feina’ a càrrec de Palomo Consultors. A banda, també hi haurà gimcanes de la inserció, temps d’intercanvi amb els ponents i un taller de videocurrículum.