La Ràpita anul·la les Festes Majors 2020

Es destinarà el seu pressupost a mesures econòmiques per fer front als efectes de la pandèmia

Imatge d'arxiu de la festa major de Sant Carles de la Ràpita.

L’Ajuntament de la Ràpita ha decidit l’anul·lació de les Festes Majors de 2020, previstes del 23 de juliol al 2 d’agost, a causa de la situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus de la Covid-19. La decisió s’ha comunicat aquest divendres a la tarda, després d’una reunió entre l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, el regidor de Festes, Enric Vidal, i els membres de la Comissió de Festes on s’han valorat els diferents escenaris.

La suspensió de les festes permetrà que el pressupost que s’havia destinat pugui dedicar-se a les mesures econòmiques (ajudes, exempcions fiscals, inversions, etc.) que l’equip de govern està portant a terme per combatre la crisi social i econòmica que ha provocat el coronavirus.

La regidoria de Festes i la Comissió de Festes han constatat que les normes de distanciament social impedeixen desenvolupar les festes amb una mínima normalitat i que, davant d’una situació tan excepcional i greu com l’actual, la millor opció era suspendre els actes festius.

“És una decisió difícil però, després de consultar-ho amb els portaveus dels grups municipals i els membres de la comissió, des del govern municipal entenem que és la millor decisió davant la situació que estem vivint. Qualsevol dels actes festius implica concentració de molta gent i ara que hem aconseguit controlar la pandèmia no ens podem permetre cap error”,​ ha apuntat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

“Amb la situació actual, i encara sense saber com serà al juliol, ens veuríem obligats a organitzar unes festes descafeïnades que pensem que els rapitencs i rapitenques no ens mereixem. Preferim no arriscar-nos amb la situació sanitària i treballar des de ja en les Festes Majors del 2021” ha afegit Rosa Reverté, membre de la Comissió de Festes.

L’ajornament de les Festes Majors també suposarà que els representants infantils i juvenils que les entitats i penyes havien escollit per l’edició 2020 ho seran per a la de l’any 2021. Per aquest motiu, els que ho havien de ser l’any vinent ho seran del següent, i així successivament. D’ara endavant, doncs, els representants infantils i juvenils seran un any més gran del que acostumen a ser.

L’alcalde ha volgut agrair la implicació de totes les penyes i entitats que han treballat per la celebració de les Festes Majors 2020 i les ha convidat a seguir treballant per una millor edició l’any 2021. “Estem convençuts que, penyes i entitats, i també la majoria de la població, comparteixen aquesta decisió davant l’excepcionalitat que ens toca viure. Per això, ja podem començar a pensar en com fer de les festes del 2021, unes festes inoblidables”, ha afegit Caparrós.​

Tanmateix l’Ajuntament també treballa en l’adaptació i ampliació d’aquelles activitats que es programen cada estiu per tal que es puguin realitzar amb seguretat i d’acord amb les normes de distanciament social.